به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، فرودگاه از زیر ساختهای مهم اقتصادی و مواصلاتی رونق و گسترش تجارت و صنعت گردشگری هر استان است، به نحوی که توسعه فرودگاه همدان میتواند نقش مهمی در توسعه زیرساختها برای جذب سرمایهگذاریهای کلان داخلی و خارجی، توسعه آموزش عالی، گردشگری، دسترسی مناسبتر به خدمات درمانی و غیره، داشته باشد.
فرودگاه همدان، در سطح بینالملی با کد شناسایی" OIHH" تعیین شده و توسط سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان فرودگاه بینالمللی شناخته میشود و با توجه به جایگاه منحصر به فرد خود یکی از مهمترین فرودگاههای غرب کشور به شمار میرود.
اما فرودگاه همدان با بيش از ۸ دهه قدمت هنوز نتوانسته است در ميان پايانههاي حملونقل هوايي كشور حرفي براي گفتن داشته باشد و در حال حاضر هیچ هواپیمایی در آن پرواز نمیکند.
حال سؤال اینجاست، چرا داستان دنبالهدار تعطیلی فرودگاه همدان به سرانجام نمیرسد؟ چرا همدان با آنکه در شاه راه غرب کشور قرار گرفته است، دارای سیستم نامنسجم ارتباطات هوایی است؟
در این ارتباط، استاندار همدان در جلسه بررسی برقراری پروازها از فرودگاه همدان، گفت: فرودگاه یکی از مهمترین زیرساختهای کلیدی است که میتواند توسعه اقتصادی و جذب سرمایهگذاری در استان را تقویت کند و با فعالسازی آن و برقراری پروازها از مبدأ فرودگاه همدان، این ظرفیت به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
حمید ملانوری شمسی، حمل و نقل را یکی از پایههای اصلی پیشرفت و توسعه دانست و گفت: بدون زیرساختهای قوی در این حوزه به ویژه فعالیت فرودگاه و برقراری پروازها، جذب سرمایهگذاران و توسعه صنعتی و گردشگری تقریباً غیرممکن است.
وی همچنین افزود: با وجود هزینههای بالا، اما حمل و نقل هوایی همچنان بهصرفهترین و مطمئنترین روش حمل و نقل برای افرادی است که به دنبال امنیت و سرعت در امور روزانه خود هستند.
استاندار همدان تأکید کرد: باید با شرکتهای هواپیمایی تعامل شود و منافع مشترکی تعریف کنیم تا تمایل آنها برای پروازها از فرودگاه همدان افزایش یابد. بدون ایجاد منافع دو طرفه، برقراری پروازهای پایدار، ممکن نیست.
ملانوری خاطرنشان کرد: برای توسعه این بخش، باید از سرمایهگذارانی که علاقهمند به صنعت هوایی هستند، دعوت کنیم تا با همکاری و مشارکت استان، این صنعت را گسترش دهند، البته راهاندازی حمل و نقل هوایی همدان که قدمتی ۸۰ ساله دارد، نیاز به پیگیری مستمر و مداوم دارد و باید با تمرکز و جدیت، موانع موجود را برطرف کرد و پروژهها را به نتیجه رساند.
استاندار همدان، با اشاره به اینکه، زمان برای سرمایهگذاران بسیار ارزشمند است، گفت: باید زیرساختهای لازم به سرعت آماده شود، تا پروژههای آنها بهموقع به بهرهبرداری برسد و برای سرعت بخشیدن به این مهم، فعالسازی فرودگاه و برقراری پروازها بسیار اهمیت دارد.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان، ۲۲ مهر ماه سال جاری، در خصوص ضرورت فعال شدن پروازهای فرودگاه بینالمللی همدان گفته بود: وقتی به این میرسیم که بزرگترین مشکل گردشگری همدان حمل و نقل و به ویژه حمل و نقل هوایی است، طبیعتاً شهرداری و شورا تلاش میکند در این زمینه همکاری کند، و شورا و مدیریت شهری حاضر است، در ایجاد شرکت هواپیمایی مشارکت کند و حتی هواپیما بخرد.
عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در تیرماه سال جاری گفته بود: امروزه آبادانی یک منطقه فقط به فراوانی آب نیست، بلکه به صدای موتور هواپیما در فرودگاه آن منطقه است.
صوفی همچنین، با اشاره به اینکه، فعال شدن فرودگاه آرزوی دیرینه مردم همدان است، از سازمان هواپیمایی خواسته بود، تا موانع را در خصوص فعال شدن فرودگاه همدان هموار کند تا زمینه برای حضور فعالان حوزه گردشگری، گردشگری سلامت و فعالان اقتصادی فراهم شود.
حال مردم استان همدان امید آن را دارند تا با همت و حمایت مسئولان استانی و تأثیرگذاران و پای کارآمدن سرمایهگذاران، شاهد از سرگیری و رونق پروازهای همدان باشیم، زیرا پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، بدون حمل و نقل هوایی، هرگز پیشرفتی در حد نام و آوازه اش نخواهد داشت.
انتهای پیام/