رئیس جهاد دانشگاهی: ارسال ۷ هزار اثر به سیزدهمین دوره سوگواری ملی فرهنگی هنری مَحرم مُحرّم

گروه استان‌ها_رییس جهاد دانشگاهی کشور گفت: بیش از ۷ هزار اثر به دبیرخانه سوگواره ارسال شده است که پس از بررسی آثار و داوری آن توسط اساتید و نخبگان در مراسمی از برگزیدگان آن تقدیر به عمل خواهد آمد.
کد خبر: ۱۱۸۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳ 14 October 2024

به گزارش خبرنگار تابناک، از لرستان، حسن مسلمی نائینی  در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره سوگواره ملی فرهنگی- هنری محرم محرم اظهار کرد: واقعه عاشورا سرمنشأ مبارزه با ظلم است و امروزه می‌بینیم که ندا و فریاد «یا حسین» در تمام دنیا طنین‌انداز است. 

وی افزود: در راهپیمایی اربعین شاهد یک رویداد حماسی و ایجاد تمدن نوین شیعی هستیم، فرهنگ ایثار و شهادت و مبارزه با ظلم که اکنون به صورت جهاد و در جبهه مقاومت علیه جریان کفر و استکبار و صهیونیست جنایتکار در حال انجام است. 

مسلمی نایینی بیان کرد: شهدای جبهه مقاومت و شهیدان بزرگوار حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله خود را شاگرد مکتب سیدالشهدا (ع) می‌دانند. 

رئیس جهاددانشگاهی کشور عنوان کرد: بدون تردید کسی عاشورا را درک کرده است که به همه فراز‌های زیارت عاشورا آگاه باشد و در مسیر عمل به آن بکوشد. 

مسلمی نائینی افزود: عزادار امام حسین (ع) نمی‌تواند در برابر ظلم‌هایی که در جامعه و اطراف خود می‌بیند، بی‌تفاوت باشد و خداوند را شاکریم در کشوری زندگی می‌کنیم که غالب مردم عاشق ولایت و امامت بوده و دین‌باوری و دین‌داری، همواره وجه مشخصه غالب و پایدار جامعه ایرانی به شمار می‌آمده است. 

وی ادامه داد: عقاید مشابه و اشتراکات مذهبی در کشورمان منجر شده تا در نقاط مختلف آن شاهد مراسم‌های عزاداری با شور و شعور بسیار خوبی باشیم که مفاهیم و هدف تمامی آنها معرفی واقعه عاشورا، حفظ اسلام اصیل و اشاعه معنویت، تواضع، ایثار و... در نسل جوان است. 

مسلمی نایینی بیان کرد؛ در نحوه اجرای این سوگواره‌ها در بعضی از اقوام مانند لرها، بختیاری‌ها، ترکمن‌ها و اعراب، آذری‌ها سنت‌های ویژه‌ای هم دیده می‌شود که حفظ و انتقال آنها به نسل‌های آینده بسیار ضروری و لازم است. 

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی پیشران در علم، فرهنگ و هنر با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ مذهبی و بومی، رویداد‌هایی از جمله مسابقه موضوعی  «مَحرم مُحرّم» را با هدف تبیین و آشنایی هرچه بیشتر اقشار مختلف با واقعه عاشورا، رویداد عظیم اربعین و فرهنگ‌ها و باور‌های بومی پیرامون این واقعه تاریخی، برگزار می‌نماید. 

وی افزود: تاکنون ۱۲ دوره سوگواره مَحرم مُحرم در سطح استانی و منطقه‌ای با موفقیت برگزار و امسال سیزدهمین دوره آن در سطح ملی و با همکاری هفت واحد سازمانی جهاددانشگاهی برگزار شده است. 

مسلمی نائینی بهره گیری از زبان هنر در ترویج فرهنگ دینی و عاشورایی را بسیار ارزشمند و شایسته دانست و گفت: زمینه سازی بستر مناسب برای رشد و شکوفایی دانشجویان و آفرینش‌های هنری در نسل جوان و دانشگاهی بسیار لازم و حیاتی عنوان کرد و گفت: آیین‌های عزاداری سید و سالار شهیدان در برخی مناطق کشورمان منحصربه فرد است و ضرورت دارد این آیین‌ها در قالب‌های مختلف هنری ثبت شود. 

وی ادامه داد: حفظ آیین و سنت‌های محلی به ویژه آداب عزاداری محلی و انتقال آن به نسل‌های آینده از اهمیت خاصی برخوردار است که برگزاری اینگونه همایش‌ها و سوگواره‌ها زمینه حفظ و ترویج فرهنگ عزاداری بومی و سنتی را فراهم می‌کند. 

مسلمی نائینی تأکید کرد: برگزاری این سوگواره می‌تواند موجب ترویج فرهنگ حسینی در بین نسل جوان و جامعه دانشگاهی شود.

آیین اختتامیه سیزدهمین دوره سوگواره ملی فرهنگی هنری «مَحرم مُحرّم» ویژه استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، کردستان، مرکزی و خوزستان، برگزار شد. 

فراخوان سیزدهمین دوره سوگواری ملی فرهنگی هنری (مَحرم مُحرّم) در ۷ بخش عکس، پوستر، تایپوگرافی، داستان کوتاه و دلنوشته، پادکست و خبر با آغاز ماه مُحرم در سطح دانشگاه‌های کشور منتشر شد. 

محور‌های این سوگواره شامل:آیین‌های عزاداری مردم غرب کشور در ماه مُحرم؛ کودکان و مُحرم؛ زنان و مُحرم؛   اسرای کربلا؛ شهدا و اصحاب امام حسین (ع)؛ مواکب مردمی؛ عزاداری اهل سنت در سوگ آل الله؛ پیاده روی اربعین؛ نادیده‌های مُحرم و اربعین؛ امر به معروف و نهی از منکر و سایر موضوعات مرتبط بود که برای اولین بار این سوگواره با یک دبیرخانه مرکزی در استان لرستان و ۶ دبیرخانه اقماری و مشارکت واحد‌های جهاددانشگاهی در استان‌های خوزستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، فعالیت کرده و دبیرخانه و هر یک از بخش‌های هفتگانه در یکی از استان‌ها مستقر شده است.
همچنین مراسم اختتامیه به صورت مشترک و همزمان در چهار استان کردستان، کرمانشاه و لرستان و همدان در حال برگزاری است و علاوه بر واحد‌های جهاددانشگاهی دستگاه‌های متولی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای امر به معروف و نهی از منکر، وزارت علوم، دانشگاه‌های مادر در استان‌های هفت گانه، دانشگاه فرهنگیان، حوزه هنری، دانشگاه علوم پزشکی، بنیاد ایران شناسی، و شرکت توزیع برق استان لرستان، اداره کل زندان‌های استان لرستان مشارکت داشته‌اند. 

این رویداد اولین تجربه در راستای شبکه سازی فعالیت‌های جهاد دانشگاهی است که به نام مبارک حضرت سیدالشهدا مزین شده است. 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار