موردی از وجود پشه آئدس در یزد گزارش نشده اما باید آماده هر احتمالی باشیم

معاون فنی مرکز بهداشت یزد اعلام کرد: با بررسی‌های مستمر حشره‌شناسی توسط مراکز بهداشت شهرستان‌ها، خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر مشاهده پشه آئدس یا ابتلای فردی به تب دنگی در این استان گزارش نشده اما احتمال بروز بیماری در استان وجود دارد.
کد خبر: ۱۱۷۴۹۳۱
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶ 09 July 2024

پشه آئدس تب دنگی

به گزارش «تابناک یزد»، دکتر مسعود شریفی در این باره گفت: هر چند هنوز این بیماری وارد یزد نشده اما باید آمادگی داشته باشیم زیرا وقتی یک بیماری وارد یک کشور میشود احتمال انتشار آن وجود دارد و البته انتشار آن هم به ناقل آن بستگی دارد؛ بیماری تب دنگی توسط پشه آئدس منتقل می شود.

وی اظهار داشت: پشه آئدس، ناقل بیماری بومی ایران نیست بلکه مربوط به مناطق استوایی و جنوب شرق آسیاست که اخیرا در کشورهای حوزه خلیج فارس هم مشاهده شده است و چون ارتباطات بین المللی گسترش یافته این پشه ها یا خودشان یا تخمشان منتقل می شود.

وی با اشاره به درگیری برخی استان های شمالی و جنوبی با این بیماری اظهار داشت: پشه آئدس، برخی بیماری‌ها را منتقل می کند که تب دنگی معروفترین آنهاست. زیکا و تب زرد دیگر بیماری‌هایی است که توسط این پشه منتقل می شود.

شریفی اضافه کرد: ورود این بیماری به کشور در ابتدا از سوی کسانی بوده که به کشور دیگری رفته بودند و درگیر شده و آن را وارد ایران کرد و عمده این بیماری جدید که وارد کشور شده از امارات بوده است؛ تاکنون ۱۴۶ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده که بیش از ۱۴۰ نفر آنها مسافر بودند .

وی با بیان اینکه برای تکمیل چرخه انتقال بیماری در یک منطقه، فرد بیمار، ناقل (پشه آئدس) و فرد سالم باید وجود داشته باشد تا تب دنگی منتقل شود، یادآور شد: در مناطقی مثل یزد هنوز بروز این بیماری ثبت نشده و زنجیره انتقال برای آن گزارش نشده است.

دکتر شریفی ادامه داد: نگران نباشیم اما باید پیشگیری کنیم؛ این پشه ها در جاهایی که آب های کم و راکد وجود دارد مثل چاله ها یا لاستیک هایی که اب در آن جمع میشود، رشد و تکثیر پیدا می کنند.

وی از یزد بعنوان استانی با ترانزیت بالای کالا یاد کرد که می‌تواند در انتقال این پشه نقش داشته باشد و گفت: چون یزد در محل ترانزیت کالا قرار گرفته ممکن است این پشه یا تخم آن وارد یزد شود؛ گمرک ، پایانه ها ، انبار کارخانجات و سایر مکان‌های مشابه، به صورت بالقوه محل مناسبی برای تخم گذاری این پشه است؛ لذا باید فعالیت استان بر این متمرکز باشد که با بهسازی محیط از استقرار آن در استان جلوگیری شود.

معاون فنی مرکز بهداشت یزد، تب، بدن درد، استخوان درد، درد پشت چشم و بی اشتهایی را از علائم تب دنگی دانست و افزود: کارکنان حوزه بهداشت بویژه پزشکان، آموزش های لازم را برای مقابله با این بیماری فرا گرفتند .

وی این را هم گفت که این بیماری با تماس منتقل نمی‌شود.

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار