رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

خطر ابتلا به تب دنگی در گروه‌های حساس بیشتر است

رئیس اورژانس بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خطر ابتلا به تب دنگی در گروه‌های حساس بیشتر است و هر فردی می‌تواند به این بیماری دچار شود.
کد خبر: ۱۱۷۴۶۲۷
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸ 07 July 2024

مسعود قلعه سفیدی در گفتگو با خبرنگار تابناک کرمانشاه، اظهار کرد: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق نیش پشه‌ آلوده آئدس و یا خون و فرآورده‌های خونی آلوده به انسان منتقل می‌شود.

وی افزود: این پشه به ببر آسیایی معروف است و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دیده می‌شود و در کرمانشاه دیده نشده است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تصریح کرد: علائم و نشانه‌های تب دنگی شامل تب شدید، سردرد، درد پشت چشم، درد شدید مفصل و عضله، خستگی، حالت تهوع و استفراغ است که در صورت مشاهده علائم باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود.

قلعه سفیدی ادامه داد: این بیماری از انسان به پشه و از پشه به انسان قابل انتقال است و از طریق فرآورده‌های خونی نیز به ندرت منتقل می‌شود.

وی در ادامه افزود: برخی عوامل میزبانی مثل زخم معده، چاقی، بیماری‌های مادرزادی قلب، بیماری‌های مزمن نظیر دیابت، فشار خون بالا، آسم و سیروز کبدی و در نوزادان و سالمندان می‌تواند منجر به بروز بیماری دنگی شدید و عوارض شود.

قلعه سفیدی تشریح کرد: برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری باید از تجمع آب راکد در زباله‌ها و ضایعات جامد جلوگیری شود و ظروف محتوی آب گلدان‌ها، ظروف زیر گلدان و ظروف آب پرندگان و حیوانات تخلیه و مرتب تمیز شود.

وی همچنین در خصوص پیشگیری از ابتلا به این بیماری افزود: در زمان سفر از کرم یا مواد دافع حشرات استفاده کنید، بر روی درب و پنجره توری نصب کنید، در فضای باز از پشه بند استفاده کنید و از لباس‌ های پوشیده و جوراب برای جلوگیری از نیش پشه آئدس استفاده کنید.

قلعه سفیدی در خصوص ابتلا به بیماری تب دنگی و مراقبت های در منزل از بیمار بیان کرد: بیمار باید به حد کافی استراحت کند و آب و مایعات کافی مثل شیر، آبمیوه، محلول‌های الکترولیتی و ORS بنوشد و دمای بدن را زیر ۳۹ درجه نگه دارد، پاشویه با آب ولرم کمک کننده است و همچنین دوش آب گرم برای بالغین توصیه می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از مبتلایان به تب دنگی نیازی به بستری نداشته و می‌توانند دوران بیماری را در منزل سپری و مراقبت شوند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار