هاشم امینی ، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پاسخ به خبرنگار رکنا، با بیان اینکه برای تامین آب شرب و بهداشت سیستان و زاهدان همیشه یک نگرانی تاریخی داشتیم، گفت: دلیل اصلی این بود که آب شرب این مناطق به حقابه هیرمند وابسته بود و در سه سال گذشته این حقابه تامین نشد و یک تجربه تلخی برای کشور رقم زد.
وی افزود: از این جهت یک برنامه ریزی دقیق و مهندسی صورت گرفت که تامین آب شرب و بهداشت مردم در این دو بخش مهم را از حقابه هیرمند جدا کنیم، بنابراین پروژه های حفر و تجهیز چاه و انتقال آب را آغاز کردیم.
امینی با بیان اینکه حقابه هیرمند جزء حقوق قانونی ایران است و مکلف می دانیم آن را پیگیری کنیم، گفت: مساله این است که مانند سالهای گذشته دیگر تامین آب سیستان و زاهدان به حقابه هیرمند وابسته نیست و برای آب شرب و بهداشت این مناطق مشکلی ایجاد نخواهد کرد و نگرانی برطرف شده است و در یک شرایط ایمن قرار دارد.
امینی در خصوص قیمت تمام شده تأمین آب این دو منطقه گفت: یکی از گران ترین آب های تولیدی کشور، آب تولید شده از آب شیرین کن ها است. به طوری که آب تأمین شده توسط آب شیرین کن های سرمایه گذار و بخش خصوصی مترمکعبی 36 هزار تومان هزینه در بر دارد اما همین آب را مترمکعبی 3000 تومان به مشترکین می دهیم و یک یارانه سنگینی را بابت آب پرداخت می کنیم.
وی افزود: در منطقه سیستان و زاهدان برای این آب شیرین کن هزینه های بسیار سنگینی را مصروف کردیم و هزینه آب تمام شده هزینه بالایی است اما به قیمت بقیه شهروندان و بقیه آب هایی که در اختیار شهروندان قرار می دهیم، در اختیار شهروندان سیستانی و زاهدانی هم قرار می دهیم./رکنا