مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های روستایی استان کرمانشاه، فعالیت سازمان تعاونی روستایی در کشور را یک ضرورت دانست و گفت: سازمان تعاون روستایی می‌تواند سیستم مناسبی برای اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی و مواد غذایی در کشور باشد.
کد خبر: ۹۶۵۲۶۲
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴ 20 May 2021

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا،«جلیل عظیمی» افزود: وظیفه اساسی سازمان مرکزی تعاون روستایی، گسترش و تقویت تعاون و توسعه عملیات اقتصادی، بازاریابی و بازرگانی و خدمات تعاونی در روستاها و افزایش تولید و بهره‌وری بیشتر در استفاده بهینه از منابع است و وجود چنین سازمانی ضرورت دارد.

وی سـازماندهی، سامانـدهی، ارتـقا سطـح توانمـندی‌های تخـصصی، مالی، عملیاتی، خدمات رسانی به شرکت ها و اتحادیه های تعاونی های روستایی و کشاورزی و همچنین ترویج فرهنگ تعاون به منظور توسعه کمی و کیفی تعاونی ها و حمایت‌های حقوقی، فنی و تخصصی، مالی، اعتباری (تسهیلاتی)، بازاریابی و بازاررسانی محصولات کشاورزی را از وظایف سازمان مرکزی تعاونی روستایی ذکر کرد.

او همچنین دفاع از منافع مادی و معنوی تعاونی های روستایی و کشاورزی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی را به عنوان نقش و جایگاه دیگر سازمان مرکزی تعاونی روستایی مورد اشاره قرار داد و افزود: باتوجه به طرح جدید دولت در بحث سازمان مرکزی تعاونی روستایی و از سوی دیگر عدم وجود زیر ساخت های لازم، عملا شبکه تعاونی روستایی و کشاورزی تنها پناه و پشتیبان خود را از دست خواهند داد و این فرصت یک تهدید برای شبکه تعاونی روستایی محسوب می شود.

عظیمی ادامه داد: نکته دیگر اینکه این تصویب نامه با قوانین و مقررات بالا دستی در تعارض است چرا که انتقال وظایف حاکمیتی سازمان تنها براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ممکن خواهد بود.

وی ادامه داد: نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صریح استوار است.

این مسوول با بیان اینکه توجه و تاکید بر بخش تعاون، به شکلی آشکار در اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی ایران مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در اصل ۴۴ قانون اساسی، تاکید ویژه‌ای بر تعاون به‏ عنوان یکی از پایه‌های سه گانه نظام اقتصادی کشور شده است.

وی خاطرنشان ساخت، در اصل ۴۳ قانون اساسی، بخش تعاون ملزم به تامین شرایط و امکانات کار برای تمام افراد با هدف اشتغال کامل و جلوگیری از تمرکز ثروت در دست افراد و ممانعت از کارفرمایی مطلق دولت شده است.

به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی های روستایی استان کرمانشاه، دولت باید نه تنها به دنبال حذف این سازمان نباشد، بلکه باید از این بخش حمایت بیشتری کند و امکانات بیشتری به تعاونی ها اختصاص دهد و لذا اتحادیه تعاونی های روستایی استان کرمانشاه مخالف خود را با انحلال این سازمان اعلام می کنیم.

عظیمی اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی یکی از سازمان های دولتی قدیمی است که در مراکز تولید و اقتصاد کشاورزی و حمایت از کشاورزان در روستاها حضور فعال دارد و باید به فعالیتش ادامه دهد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.



منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار