جشن سه روزه عید فطر که در برخی مناطق دنیا به عید شیرین نیز معروف است ، مسلمانان را در سرتاسر جهان متحد می کند.
کد خبر: ۹۶۳۸۴۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۴ 14 May 2021

در این عید بزرگ مسلمانان به شکرانه یک ماه عبادت و بندگی جشن می گیرند. گرچه به دلیل پاندمی کرونا امسال نیز مسلمانان از دورهمی پرهیز کرده و این جشن را به صورت خانوادگی و محدود برگزار می کنند اما به طور قطع در منازل خود غذاها و شیرینی های خاصی می پزند تا اعضای خانواده اوقات دلپذیری را در خانه خود سپری می کنند. امروز به معرفی این خوراکی ها می پردازیم.

ایران : آش و شیرینی

در شهرهای مختلف ایران در این روز با انواع شیرینی جات و خوراکی های خوشمزه جشن خود را لذت بخش تر می کنند. من باب مثال در جهانشهر یزد مراسم روز عید فطر را طبق سنت‌های قدیمی برگزار می‌کنند. مهم‌ترین رسم یزدی‌ها طبخ و توزیع آشی معروف به آش نذری «ابوالفضل العباس (ع)» در صبح روز عید است. این آش در مساجد نیز میان نمازگزاران توزیع می‌شود. رسم جالب دیگرشان توزیع شیرینی نذری میان نمازگزاران است؛ هرکسی حاجتی دارد یا حاجت‌روا شده است روز عید فرصتی دارد برای توزیع انواع شیرینی‌های معطر و معروف یزد میان مردم.

مراکش : آسیدا و طاجین

مردمان مراکش روز خود را با یک غذای پر خاصیت آغاز می کنند. این صبحانه که به نام آسیدا معروف است نوعی خوراکی شبیه به پودینگ برنج است ، با این تفاوت که شامل کوسکوس ( غذای مغربی) ، کره ، عسل و ادویه جات می باشد.این غذایی ساده اما شیرین است ( این موضوع میتواند دلیلی باشد بر این مسئله که این عید را عید شیرین می نامند). ممکن است آسیدا آغاز کننده روز باشد اما به طور مرسوم آنها با طاجین روزشان را به اتمام می رسانند.

هند، پاکستان و بنگلادش : شیر خرما

در کشورهایی نظیر هند پاکستان و بنگلادش نوعی غذای خامه ای به نام شیر خرما یا kurma برای عید فطر مشهور است. این غذا از ظرفی پر از شیر به همراه رشته ای به نام ورمیشل که به سویان معروف است ، درست می شود . در برخی مواقع برروی آن بادم نیز میریزند. این غذای شیرین بعنوان یکی از مشهورترین غذاهای عید فطر در این کشورها معرفی می شود که به نام shmia می شناسند.

اندونزی : لاپیس لجیت

مردمان اندونزی پایان ماه مبارک رمضان را تحت تاثیر تاریخ استعماری هلندی ها با یک کیک شامل چندین لایه ادویه خوشمزه جشن می گیرند. لاپیس لجیت یک خوراکی محبوب در هلند می باشد که آن را spekkoek می نامند و اتفاقا یکی از خوراکی های پر مصرف عید آنهاست بطوریکه هر لایه کیک قبل از اینکه به محصول نهایی تبدیل شود بصورت خمیری آماده میشود.

افغانستان : بولانی

عید در افغانستان به عنوان یک جشن مخصوص کودکان شناخته شده است . این جشن های ویژه مخصوص اعضای جوان خانواده طراحی شده است. یکی از سنتی ترین غذاهای افغان در این سال ها که در تمامی خانواده ها مشهور است به نام بولانی معرفی می شود . این غذا شامل سیب زمینی ،‌کدو تنبل ، کنسرو عدس مهرام و اسفناج می باشد . این غذای لذیذ و پرخاصیت به عنوان یکی از چند غذای طعم دهنده برای عید معرفی می گردد .

فلسطین، سوریه، لبنان، مصر، عراق: بیسکوییت کره ای

ما آنها را بیسکوییت کره ای می نامیم،‌این نزدیکترین ترجمه به زبان انگلیسی می باشد. یکی از شیرینی های مورد علاقه ی مردمان فلسطین ، سوریه و لبنان می باشد. اینها مردمان کشورهایی هستند که عید به رغم خشونت و تهدید در آنها برگزار می شود . فلسطینی ها آن را به نام گریبک می شناسند که شامل آجیل یا بادام می شود. این در حالی است که در سوریه و لبنان آن را مامول می نامند که از گردو و خرما استفاده می کنند. عراقی ها آن را به عنوان کلیچا می شناسند درصورتیکه مصری ها بیسکوییت را با عسل میپزند و کک می نامند .

انگلستان : بریانی کلاسیک

یکی از محبوبترین غذاهای عید در انگلستان بریانی کلاسیک می باشد . این غذا شامل مخلوطی از گوشت و برنج با طعم های تند و تلخ است. طیف گسترده ای از گوشت گوسفندی ، گوساله و ماهی ( با توجه به اینکه پروتئین کمتری دارد ) در این غذا استفاده می شود. این غذا با خیار و ماست ، نعنا ،‌سالاد و ترشی معمولا سرو می شود. کاملا روشن است که بفهمیم چرا این غذای لذیذ و خوشمزه سالهاست جزو غذاهای مورد علاقه انگلیسی ها بوده است .

مالزی : رندانگ

عید فطر به نام هری رایا در مالزی شناخته شده است . همچنان مقدار زیادی غذاهای سنتی مربوط به این جشن وجود دارد که مهمترین آن نان تند نارگیل است که بعنوان رندانگ معروف می باشد. برخلاف انگلیسی ها ،‌گوشت گاو یکی ازاجزای اصلی غذای محبوب عید فطر مالزیایی ها و همچنین دیگر اقوام مالایی مانند سنگاپور ، فیلیپین و برونئی می باشد .

چین : ژیانگ

بسیاری از مردم فراموش می کنند که چین، علی رغم جمعیت بسیار زیاد مسیحی که دارد، یکی از کشورهای سرتاسر جهان است که به پایان رمضان و آغاز عید توجه می کنند. در واقع، این جشنواره اغلب با بازدید از افراد سالخورده قبل از بازگشت به خانه برای خوردن xiang صورت میگیرد. اغلب با سوپ یا برنج سرو می شود ، این یک میان وعده ساده و سرخ شده بر پایه آرد می باشد که به عنوان رایحه نامطبوع ترجمه می شود. و در خیلی از مجالس پخته و مصرف می گردد .

روسیه : مانتی

روسیه یکی دیگر از کشورهایی است که ماه رمضان را جشن می گیرد. مانتی غذای شناخته شده این کشوردر عید فطر است. این غذا از گوشت گوساله یا گاو تهیه می شود و طعم خاصی دارد . با این حال دستور پخت این غذا در مناطق مختلف روسیه متفاوت است در نتیجه هرگز نمی توان دو طعم و مزه یکسان را امتحان کرد .

یمن: آسیدا

در عربستان سعودی، سودان و لیبی نیز گاهی اوقات به عنوان اسید و آسئید شناخته می شود، این دسر ژله یمنی، شباهت زیادی به کیک میوه ای مکزیکی دارد . آسیدا، که عمدتا از گندم و عسل ساخته شده است، به طور منظم در جشن های عید سنتی سودان مورد استفاده قرار می گیرد که شامل مصارف خانگی و پذیرایی شیرینی از همسایگان خود می شود و به طور معمول به سرعت گرم و سریع خورده می شود! بن السحان نیز در یمن محبوب است.

برچسب ها: غذا ، عید فطر ، جهان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار