رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: ساترا مسئول نظارت بر فعالیت‌های انتخاباتی در فضای‌ مجازی شد / جلیلی: رئیس‌جمهور باید تمام ایران را ببیند، نه فقط تهران را / آیتی: اصولگرایان نگران تکرار انتخابات ۷۶ هستند و… رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۹۶۳۰۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۱ 10 May 2021

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

جنتی: تعیین شرط سنی ۴۰ تا ۷۵ سال، خدمتی از طرف شورای نگهبان بود

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: بنابراین فردی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌شود باید به درستی به وظایفش عمل کند و دنبال اهداف شخصی نباشد. آیت الله جنتی گفت: شورای نگهبان هم باید شرح حال و سوابق داوطلبان را بداند و در جریان عملکرد آن‌ها در گذشته باشد. وی تعیین شرط سنی برای انتخابات ریاست جمهوری از حداقل ۴۰ سال تا حداکثر ۷۵ سال را خدمتی از طرف شورای نگهبان دانست و افزود: بدین ترتیب از ثبت نام‌های بی حد و حصر جلوگیری شد. دبیر شورای نگهبان توجه به تامین معاش مردم را از اولویت‌های اول رئیس جمهور دانست و تاکید کرد: اگر داوطلبی در خودش نمی‌بیند تا معاش مردم را تامین کند، از ابتدا ثبت نام نکند. آیت الله جنتی اهمیت قوه مجریه را از دو قوه دیگر بیشتر دانست و گفت: ریاست جمهوری مسئولیتی است که با معاش مردم سروکار دارد، بنابراین کسی که داوطلب انتخابات ریاست جمهوری می‌شود باید به وعده هایش عمل کند و چک بی محل صادر نکند.

رئیس جمهور مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان را رد کرد

معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری در پی ابلاغ مصوبه اخیر شورای نگهبان به وزارت کشور، طی نامه‌ای در ۷ بند تفسیر حقوقی خود از این مصوبه را ارائه کرد. این نامه صلاحیت وضع معیار‌های نوعی یا قانونگذاری را بر اساس اصل ۷۱ قانون اساسی، صرفا بعهده مجلس شورای اسلامی دانسته و تاکید کرده است که در صورت تصویب قانون از سوی مجلس هم ابلاغ آن برای اجرا با رئیس‌جمهور است. رئیس‌جمهور به وزارت کشور دستور داد طبق جمع‌بندی نظریه معاونت حقوقی عمل نماید. دکتر روحانی همچنین به وزارت کشور متذکر شده است که الزامات باید در چارچوب قانون و با ابلاغ رئیس‌جمهور عملی گردد.

واکنش کدخدایی به دستور روحانی به وزارت کشور برای عدم اجرای مصوبه شورای نگهبان

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در واکنش به دستور روحانی به وزارت کشور برای عدم اجرای مصوبه شورای نگهبان به لازم‌الاجرا بودن مصوبه شورای اشاره کرد. وی با انتشار تصویری از شرایط ثبت نام کاندیداها در این باره نوشت: مصوبه شورای نگهبان در خصوص شرایط ثبت نام کنندگان انتخابات ریاست جمهوری برای وزارت کشور و دیگر مجریان لازم الاجراست. بدیهی است کسانی از نظر این شورا ثبت نام کننده تلقی می‌شوند که مدارک مذکور در مصوبه این شورا را هنگام ثبت نام ارائه کرده باشند.

اگر کسی ۳۸ سالش بود، اما سایر شرایط را داشت، استنثائا تایید صلاحیتش می‌کنیم

سیامک ره‌پیک، قائم مقام دبیر شورای نگهبان تأکید کرد: شورای نگهبان تنها مرجع منحصر به فرد تشخیص شرایط صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری است و در هیچ‌جای دیگر قانون اساسی جز این نیامده است و بر اساس همین مقام معظم رهبری تکلیف کردند تا معیارها و شرایط لازم برای این موضوع اعلام شود. وی افزود: در مصوبه اخیر شورای نگهبان استثنا یز وجود دارد که اگر شخصی خارج از شروطی که در مصوبه آمده است، اقدام به ثبت‌نام کرد و اعتراض داشت، مثلاً ۳۸ سال داشت اما رجل سیاسی مذهبی، مدیر و مدبر بود و همه شرایط را داشت، چون شورای نگهبان مرجعی است که باید صلاحیت را تشخیص بدهد، صلاحیت او را مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر تشخیص داد صلاحیت دارد استثنائاً او را می‌پذیرد و این استثناء منطقی است. قائم مقام دبیر شورای نگهبان در پایان تأکید کرد: این مصوبه نه قانونگذاری است و نه اینکه دیر شده؛ بلکه اجرای سیاست‌های کلی انتخابات است و آثار این مصوبه هم این است که از ثبت‌نام‌های وهن‌آلود و غیرمنطقی - از کودک 5 ساله تا افرادی که واقعاً صلاحیت ندارند- جلوگیری می‌کند.

وزیر کشور: سخنان برخی کاندیداها ممکن است مشکل ساز شود

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پیش از ظهر امروز دوشنبه (۲۰ اردبیهشت ۱۴۰۰) با حضور در شورای نگهبان تصریح کرد: طبق بررسی‌های ما، تمام مخالفین و معاندین نظام و حتی برخی در داخل کشور، همگی دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند، اما انشاءالله انتخاباتی پرشور و با حضور و مشارکت مردمی برگزار خواهد شد. وی با اشاره به تشکیل کمیته‌های متعدد در وزارتخانه تحت مدیریتش برای برگزاری انتخابات سالم و پرشور، گفت: در حوزه امنیت، ۴ ماه است که جلسات کمیته امنیتی مرتب در حال برگزاری است و در جلسه دیروز هم که با حضور بنده این جلسه برگزار شد، اطلس امنیتی برای تمام شهر‌ها ارائه شد و الحمدلله تاکنون هیچ مشکل امنیتی نداشتیم. وی افزود: تمام ملزومات و لوازم لازم برای اجرای انتخابات فراهم شده و وزارت کشور آماده برگزاری انتخابات است، اما در حوزه‌های تبلیغاتی خلاء‌هایی وجود دارد و برخی افرادی که خود را داوطلب انتخابات معرفی کرده‌اند، بعضاً سخنانی مطرح می‌کنند که ممکن است مشکل ساز شود که ما از طریق شورای عالی امنیت ملی پیگیر این مساله هستیم.

محمود صادقی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد

محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس دهم با برگزاری یک نشست خبری برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد. محمود صادقی در نشست خبری در دفتر مرکزی انجمن اسلامی دانشگاهیان گفت: ابتدا باید فاجعه افغانستان را تسلیت بگویم و امیدوارم با خشکاندن ریشه افراط گرایی دیگر شاهد چنین خشونت‌هایی نباشیم. ملت ایران بار دیگر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شهر و روستا قرار دارد. انتخابات ارزشمندترین رهاورد انقلاب اسلامی است که با درهم پیچیدن یک نظام سلطنتی فردمحور حق حاکمیت ملی را برسمیت شناخت و نظام جمهوری را با مشارکت عامه و رای مردم بنا نهاد.

سه تذکر آشنا در مورد فایل صوتی ظریف

حسام الدین آشنا، رییس پیشین مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در توئیتی نوشت:«‌لطفا: ‌۱.به جای ⁧وزارت‌ اطلاعات⁩ ادعای قطعی در مورد ⁧فایل‌ صوتی⁩ مطرح نکنید. ۲.به جای ⁧قوه‌ قضائیه⁩ حکم قطعی در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی صادر نکنید.‌۳.⁧ اصلاح‌ قانونی⁩ در مورد قانون ۱۳۵۳ و قانونگذاری در مورد ضرورت و الزامات تدوین تاریخ‌ شفاهی⁩ مسئولان و دستگاه‌های عمومی را دنبال بفرمایید.»

چرا عارف به جبهه اصلاحات برنامه نداده است؟

مدیر روابط عمومی بنیاد امید ایرانیان گفت: عارف هنوز برای حضور یا عدم حضور در انتخابات ریاست جمهوری به نتیجه نرسیده است.علیرضا خامسیان در گفت و گو با ایسنا درباره اینکه چرا عارف برنامه ای به جبهه اصلاحات ارائه نداده است، تصریح کرد: عارف ذاتا انسانی برنامه محور بوده و در تمام دوره هایی که مسئولیت داشته است، با برنامه حوزه تحت مدیریت خود را اداره کرده است. وی قائل به برنامه است و به تازگی هم در مقام ریاست بنیاد امید ایرانیان از برنامه های این بنیاد برای عبور از شرایط سخت کشور رونمایی کرده است.وی ادامه داد: برای بحث انتخابات برنامه باید وقتی اعلام شود که فرد اعلام کاندیداتوری کرده باشد. عارف تا این لحظه اعلام کاندیداتوری نکرده است و هر زمان اعلام کند، مطمئنا برنامه هایش با رویکرد وحدت و همگرایی برای افکار عمومی از جمله اصلاح طلبان بازگو شده و ارائه داده می شود.

نقوی حسینی: رئیسی روز عید فطر اعلام کاندیداتوری می‌کند

نماینده پیشین مجلس در رابطه با حضور رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ اظهاراتی را بیان کرد و گفت: نیکزاد و جلیلی از چهره هایی هستند که در انتخابات در کنار آقای رییسی خواهند بود.«سید حسین نقوی حسینی»، نماینده مجلس دهم، در گفت و گو با برنا گفت: رئیسی عزم خود را برای ورود به عرصه انتخابات جزم کرده است و احتمالا به جهت سیادتشان در روز عید فطر اعلام کاندیداتوری می کنند و روز جمعه هم که روز بزرگی است برای ثبت نام به محل وزارت کشور تشریف می آورند.

لاهوتی: دوقطبی رئیسی-لاریجانی شکل نمی‌گیرد

این فعال سیاسی اظهار کرد: آقای لاریجانی زمانی خواهد آمد که آقای رئیسی نامزد انتخابات نباشد. در چنین شرایطی هر رقیب دیگری مقابل آقای لاریجانی باشد، برنده میدان آقای لاریجانی خواهد بود. در واقع با نیامدن آقای رئیسی، قطعا اعتدالیون و خواص دو جریان سیاسی پشت آقای لاریجانی می آیند و از او حمایت می کنند.لاهوتی با بیان اینکه قطعا یک نفر از میان آقایان رئیسی و لاریجانی رئیس جمهور آینده ایران خواهد بود، تأکید کرد: تا الان اخبارهای متفاوتی درباره تصمیم آقای رئیسی منتشر می شود. اگر به هر دلیلی ایشان در انتخابات ثبت نام نکند، آقای لاریجانی می آید و برنده میدان رقابت می شود.

آیتی: اصولگرایان نگران تکرار انتخابات ۷۶ هستند

اصولگراها به این نتیجه رسیده‌اند، ظریف بهترین گزینه برای جبهه اصلاحات است و شانس رای بالایی دارد و برای همین هم تهدید می‌کنند و هم از او تعهد می‌گیرند که وارد انتخابات نشود.مهدی آیتی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این که گفته می‌شود روز گذشته از محمدجواد ظریف در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نمایندگان به نوعی تعهد گرفته‌اند در انتخابات شرکت نکند، چرا جریانی از آمدن وی به صحنه انتخابات جلوگیری می‌کند، گفت: بعد از افشای فایل صوتی آقای ظریف کاملاً مشخص شد که جناح اصولگرا از حضور وی در میدان انتخابات وحشت دارد.این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور حتم جریان اصولگرایی در نظرسنجی‌های خودشان از طریق مجاری که در دسترس دارند به این نتیجه رسیده‌اند که با توجه به محبوبیت عمومی که ظریف دارد، اگر در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کند یک موج اجتماعی به وجود می‌آورد و شاید جریان ۷۶ تکرار شود که این امر شکست بزرگی برای این جریان خواهد بود.وی با بیان این که افشای فایل صوتی آقای ظریف به نوعی کوپن ایشان را برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ سوزاند، اظهار داشت: بعضی اعتقادشان بر این است که این پوست خربزه‌ای بود که برخی دشمنان زیر پای ظریف انداختند.

خرازی برنامه های پیشنهادی خود را به جبهه اصلاحات ارائه داد

دبیرکل حزب ندای ایرانیان با حضور در نشست مجازی مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران برنامه پیشنهادی دولت خود را ارائه کرد.سعید نورمحمدی رئیس ستاد انتخابات حزب ندای ایرانیان از ارائه برنامه حزب ندای ایرانیان برای انتخابات ریاست جمهوری توسط سیدمحمد صادق خرازی در جلسه جبهه اصلاح طلبان ایران خبر داد.وی اظهار کرد: برنامه حزب که با شعار "تعامل و مدارا، اصلاحات گام به گام، توسعه پایدار" به مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران ارائه شده است، دارای رویکردهایی از قبیل "بهره گیری از تمام ظرفیت های ملی در حوزه انسانی"، "ایجاد فهم مشترک از مشکلات و مسائل و بحران های کشور و تبدیل به مساله ملی برای حل مساله"، "دیپلماسی و روابط خارجی در خدمت توسعه پایدار"، "ایدئولوژی زدایی از اقتصاد و توسعه"، "فهم جدید از مولفه های مدرن در حوزه های مختلف"، "استفاده از تجارب دنیا در حوزه حکمرانی"، "جوانگرایی در دولت"، "نهادینه کردن تحزب"، "حفاظت از حقوق شهروندی" "پایان قصه تحریم های ایران"، و "افزایش قدرت بازدارندگی ایران" می باشد.نورمحمدی گفت: این برنامه با تاکید بر برنامه ششم توسعه و مقدمه برنامه هفتم توسعه به عنوان سندهای بالادستی توسط جوانان و نسل دومی های متخصص و تحصیلکرده دانشگاه های ایران و دنیا تدوین شده است.

موسوی لاری: شورای نگهبان حق ندارد قانونگذاری کند

وزیر کشور دولت اصلاحات در واکنش به مصوبه شورای نگهبان در خصوص شرایط کاندیداهای انتخابات رئیس جمهوری گفت: شورای نگهبان هم باید قانون اساسی را رعایت کند و حق ندارد قانونگذاری کند و به دستگاه اجرایی ابلاغ کند که تو چه کار بکن و چه کار نکن؛ مرجع قانونی باید این مسائل را مطرح کند. اگر رئیس جمهور در برابر تخطی از قانون اساسی و عدم اجرای اصول قانون اساسی ساکت باشد تخلف کرده و به وظیفه خود عمل نکرده است. رئیس جمهور نمی تواند در برابر این مسائل ساکت بماند و باید از هرگونه شکستن قانون اساسی جلوگیری کند و یکی از موارد هم همین جاست.

بادامچیان: دو قطبی سازی‌های انحرافی به جایی نخواهد رسید

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: اصلاح‌طلبان به جای دو قطبی سازی انحرافی، از عملکرد منفی خود عذرخواهی کنند و انتخابات را به مذاکرات برجامی پیوند نزنند.به گزارش روابط عمومی حزب موتلفه اسلامی، اسدالله بادامچیان در مواضع هفتگی خود اظهار داشت: عملکرد اصلاح طلبان در هشت سال گذشته در قوه مجریه، ایجاد تورم وحشتناک و معیشت سخت و برعکس شدن وعده‌های رئیس‌جمهور جریان اصلاح‌طلب، برای جریان های سیاسی حامی دولت جایی برای توجیه نگذاشته و اصلاح طلبان بهتر است به جای این فرار از پاسخگویی به مردم از ملت عذرخواهی کنند.وی ادامه داد: اصلاح طلبان کار را به جایی رسانده اند که مسکن و اجاره مسکن، تنظیم درآمد و هزینه زندگی مردم را در وضعیت بسیار بدی قرار داده اند و حتی مرغ و تخم مرغ که غذای عادی مردم است را نیز دچار مشکل کرده اند.بادامچیان تاکید کرد: کارکرد سیاست خارجی و نیز عملکرد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دولت دستاوردی قابل ارائه برای دولت و جریان اصلاح طلبان افراطی و اعتدالی ندارد.بادامچیان تصریح کرد: مردم امروز به جای توجه به دوقطبی های کاذب، در حال و هوای انتخاب رئیس جمهوری هستند که بتواند در گام دوم انقلاب، کشور و ملت را از مشکلات نجات داده و کشور را در داخل و خارج در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت مدیریت کند.

حضور جهانگیری در جلسه جبهه اصلاحات ایران

سخنگوی جبهه اصلاحات ایران از حضور اسحاق جهانگیری در جلسه مجمع عمومی این ائتلاف انتخاباتی خبر داد و گفت: به دلیل همزمانی جلسه دولت با این نشست فرصت نشد که برنامه خود را ارائه کند.آذر منصوری درباره حضور اسحاق جهانگیری در جلسه جبهه اصلاحات ایران برای ارائه برنامه انتخاباتی خود، گفت: اسحاق جهانگیری در جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات حاضر شدند؛ اما به دلیل همزمانی جلسه دولت با این نشست مجمع فرصت نشد که برنامه خود را ارائه کنند.سخنگوی جبهه اصلاحات ایران ادامه داد: البته جهانگیری در این جلسه گفت، هنوز تصمیمی نگرفته‌ و تابع تصمیم جمعی اصلاح طلبان است.پیش از این، حسن رسولی فعال اصلاح‌طلب در گفت‌وگویی از حضور جهانگیری عضو حزب کارگزاران در جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات خبر داده بود.

جلیلی: رئیس‌جمهور باید تمام ایران را ببیند نه فقط تهران

عضو شورای‌ عالی امنیت ملی با یکی از کار ویژه‌های مهم رئیس‌جمهور این است که تمام ایران را ببیند، چه به لحاظ جغرافیایی چه موضوعی گفت: اگر به موضوعی پرداخته می‌شود نباید باعث شود که ما را از موضوعات دیگر بازدارد.سعید جلیلی، عضو شورای‌عالی امنیت ملی، عصر امروز (دوشنبه ۲۰ اردیبهشت) در میزگرد مجازی با فعالان استانی، در پاسخ به سؤالی درباره عدالت منطقه‌ای و نحوه تحقق عدالت منطقه‌ای گفت: یکی از کارویژه‌های مهم رئیس‌جمهور این است که تمام ایران را ببیند، چه به لحاظ جغرافیایی چه موضوعی؛ بنابراین، اگر به موضوعی پرداخته می‌شود، نباید باعث شود که ما را از موضوعات دیگر بازدارد.وی ادامه داد: کسی که منتخب مردم واقع می‌شود، باید جامعیتی داشته باشد که در ابعاد مختلف تک‌بعدی نباشد، چه در موضوعات چه مناطق جغرافیایی. این بحث مهمی است.جلیلی افزود: نکته مهم این که اگر نگاه و رویکرد رئیس‌حمهور مبتنی بر پرداختن به موضوعات اصلی و اولیت‌های اصلی باشد و بخواهد تمام کشور را ببیند نه فقط تهران را، لازمه این، اتخاذ سازوکار فقط فردی نیست بلکه همه مجموعه دولت است. اینجاست که مزیت‌های نسبی اهمیت پیدا می‌کند.

ساترا مسئول نظارت بر فعالیت‌های انتخاباتی در فضای‌مجازی شد

نظارت "ساترا" بر چگونگی فعالیت‌های انتخاباتی یکی از مصوبات ششمین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود.این نشست با حضور عبدالعلی علی عسکری، رئیس رسانه ملی، صادق امامیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، سید احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو شورای نظارت بر صداوسیما و نماینده دادستان کل کشور برگزار شد. در این جلسه، پیش‌نویس مقررات تدوین‌شده درباره اهداف و دستورالعمل‌ فعالیت‌های انتخاباتی، مقابله با اخبار جعلی و محتوای آسیب‌رسان، قلمرو تبلیغات انتخاباتی، اصول عمومی، الزامات رسانه‌های کاربر محور و الزامات محتوایی فعالیت‌های رسانه‌ای در حوزه انتخابات تبیین و تشریح شد.علی عسکری، رئیس رسانه ملی با اشاره به اهمیت حضور و فعالیت «ساترا» برای نظارت بر عرصه انتخابات در فضای مجازی گفت: هدف ما برگزاری انتخابات سالم است و نظارت باید به‌ گونه‌ای باشد که راه را بر هر گونه تخلف ببندد.

داوری: احمدی‌نژاد دی ماه سال گذشته واکسن فایزر تزریق کرده است

رئیس دولت دهم روز جمعه در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه مدعی شده بود، مسئولین کشور خودشان واکسن زده‌اند خیالشان راحت است نگران مردم نیستند. عبدالرضا داوری، مشاور سابق محمود احمدی‌نژاد مدعی شد: «محمود احمدی نژاد، جمعه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۹ در منزل حمید بقایی واکسن آمریکایی فایزر را تزریق کرد تا به پیشنهاد بقایی، از ویروس کرونا در تجمعات انتخاباتی مصونیت یابد. شنیدم که خرید و انتقال اختصاصی واکسن برای احمدی نژاد از امارات، حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه داشته است.»

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار