تابناک کرمانشاه گزارش می‌دهد:
تلاش برای حرکت شهرستان سنقر و کلیایی به سمت توسعه از دیرباز آغاز شده و اقداماتی جهت خروج آن از بن بستی صورت گرفته در همین راستا پروژه پتروشیمی سنقر تا سال ١۴٠٢ به بهره برداری می‌رسد.
کد خبر: ۹۶۱۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸ 06 May 2021

به گزارش خبرنگار تابناک کرمانشاه از دیرباز عمده فعالیت مردم سنقروکلیایی شامل کشاورزی و دامپروری بود که با پیشرفت شهر‌ها و حرکت به سمت توسعه و مدرنیته این شهرستان نیز به سمت صنعتی شدن گام برداشت.

شهرستان سنقر و کلیایی با قدمت چندین هزار ساله در شمال شرقی استان کرمانشاه واقع شده که عمده فعالیت ساکنین آن به دلیل وجود خاک حاصلخیز کشاورزی و دامپروری است.

با احداث شهرک صنعتی در این شهرستان، سنقروکلیایی به سمت صنعتی شدن گام برداشت، اما توجه زیادی به طرح‌های صنعتی صورت نمی‌گرفت چرا که اجرای طرح صنعتی آن هم در شهری که به بن بستی از آن یاد می‌شد کاری دور از ذهن بود.

عمده مشکلاتی که بر سر راه مسئولین شهرستان قرار گرفت شامل نبود سرمایه و سرمایه گذاری در طرح‌های صنعتی بود، اگر هم سرمایه گذار جذب می‌شد، به دلیل بروکراسی‌های اداری و مشکلاتی از این قبیل طی مدت زمان کوتاهی منصرف و سرمایه خود را از شهرستان خارج می‌کرد.

در گذشته تلاش‌هایی از سوی مسئولین شهرستان انجام شد، اما نا تمام ماند، تا تمرکز بر طرح‌های صنعتی در چند سال گذشته مجددا افزایش یافت و شهرک صنعتی سنقر و کلیایی به محلی برای رفت و آمد مسئولان کشوری بدل شد.

چندین طرح کلنگ زنی و در پی آن سرمایه گذارانی جذب شدند، در کنار این اقدامات تلاش‌هایی در جهت خروج این شهرستان از بن بستی صورت گرفت که قرار گرفتن بزرگراه وینسار_سنقر_ بیستون در ردیف بودجه ملی از جمله آن‌ها است.

در میان طرح‌های صنعتی یاد شده دو طرح پتروشیمی و مجتمع فولاد از طرح‌های مهم و تاثیر گذاری است که می‌تواند در مهاجرت معکوس و ایجاد اشتغال در شهرستان موثر باشد.

طرح‌های مختلف دیگری نیز در کنار این طرح‌ها کلنگ زنی و در حال اجرا می‌باشد که باعث رونق بخشی به شهرک صنعتی سنقر و ایجاد اشتغال در آینده خواهد بود؛ در این راستا با فرماندار سنقروکلیایی گفتگو کردیم.

پتروشیمی سنقر در سال "۱۴۰۲" به بهره برداری می‌رسد

غلامرضا مرتضوی با اشاره به واحد‌های برتر صنعتی در این شهرستان واحد پتروشیمی را منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: واحد پتروشیمی سنقروکلیایی با مشکلاتی، چون اخذ مجوز زیست محیطی و خرید فناوری روبه رو بود که با پیگیری‌های انجام شده این موانع برطرف شده است.

وی افزود: محصول واحد پتروشیمی سنقروکلیایی متیل آمین است که نمونه مشابه در کشور ندارد و فناوری آن از کشور ایتالیا خریداری و اکنون روند پیشرفت این پروژه مطلوب است.

مرتضوی بیان کرد: دیوار کشی این طرح انجام شده و با بالا رفتن اسکلت ساختمان اداری، طراحی سایت اصلی، انتخاب پیمانکار و نصب سازه‌های اصلی در دست اجرا است که اگر با همین روش پیش برود تا دو سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی مجتمع فولاد را به عنوان دومین طرح صنعتی بزرگ در سنقر و کلیایی نام برد و گفت: روند پیشرفت این طرح به این صورت بوده که جواز تاسیس صادر شده، زمین خریداری و در حال دیوار کشی و تسطیح محل هستند؛ چندین موانع زیر ساختی وجود دارد که با پیگیری جدی در رفع آن امیدواریم هر چه زودتر این طرح به سرانجام برسد.

فرماندار سنقروکلیایی به تاسیس کارخانه رب گوجه فرنگی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: از دیگر طرح‌های خوب صنعتی کارخانه رب گوجه فرنگی در روستای لنجاب بخش کلیایی این شهرستان است که تا کنون جواز تاسیس آن صادر شده و پیگیر تشریفات اداری طرح هستند، مکان این کارخانه جانمایی شده و در آینده نزدیک شاهد آغاز به کار این پروژه خواهیم بود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در راستای کمک به کارگاه‌های نیمه فعال و غیر فعال در شهرک صنعتی طی جلسات و پیگیری‌های انجام شده بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای واحد‌های فوق تصویب و ابلاغ اعتبار شده که نیازمند تکمیل مدارک صاحبان کارگاه‌ها می‌باشد که تسهیلات به آنان ارائه شود.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار