دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: افرادی که به کرونا ویروس مبتلا شده و بهبود یافته‌اند، حداقل تا ۶ هفته پس از بیماری روزه نگیرند.
کد خبر: ۹۵۸۳۱۷
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶ 22 April 2021
به گزارش تابناک کردستان و به نقل از خبرگزاری ایرنا کردستان، دکتر آرزو فلاحی اظهار داشت: مبتلایان به فشارخون بالا، بیماران قلبی، سرطانی و دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به وضعیت شدید کووید ۱۹ هستند و این افراد در مورد روزه‌داری با پزشک مشورت کنند.

وی تاکید کرد: روزه‌داری نه تنها در افراد سالم عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ‌های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال می‌توانند با رعایت موازین بهداشتی و تغذیه‌ای روزه بگیرند، افزود: افراد مبتلا به بیماری و یا دارای مشکلات سلامتی باید در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.

تأثیر تغذیه صحیح در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت‌ها

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تغذیه صحیح تأثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت‌ها به خصوص کووید ۱۹ دارد لذا با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از همه گروه‌های غذایی و جایگزین‌های آنها، انرژی، پروتیین و ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می‌شود.

فلاحی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت همراه با محدود کردن غذا‌های دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی توصیه می‌شود.

وی یادآور شد: در ایام روزه داری مصرف پروتیین اعم از حیوانی و یا گیاهی باید در سبد غذایی باشد، چراکه برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کووید ۱۹ لازم است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از جمله شستشوی کامل دست‌ها، رعایت‌فاصله با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از خانه در ماه مبارک رمضان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

فلاحی با بیان اینکه رعایت اصول صحیح تغذیه تأثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونت‌ها به خصوص بیماری‌کووید ۱۹ دارد، افزود: با تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین آ، د، ای، ث، آهن، روی و سلنیم که برای سیستم ایمنی مفید است، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به کرونا در روزه داری کاهش می‌یابد.

فلاحی تاکید کرد: شهروندان با توجه به خیز شدید کرونا، از برگزاری مراسم افطاری بپرهیزند و نذورات خود را در قالب بسته‌های حمایتی در اختیار نیازمندان قرار دهند.

وی ادامه داد: امسال که ساعت روزه داری طولانی است، گرسنگی و حذف وعده‌های غذایی به ویژه سحری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد.

نقش ویتامین آ و د در تقویت سیستم ایمنی بدن

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با توجه به نقش ویتامین «آ» در تقویت سیستم ایمنی بدن، در وعده‌های سحر و افطار منابع غذایی حاوی ویتامین «آ» شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی و انواع مرکبات، شیر و لبنیات مصرف شود.

فلاحی تأکید کرد: مردم برای افزایش سیستم ایمنی بدن منابع غذایی ویتامین «د» لبنیات، زرده تخم مرغ و ماهی‌های چرب مصرف کنند.

نقش ویتامین «ای» و «ث» در تقویت سیستم ایمنی بدن

وی افزود: با توجه به اینکه ویتامین «ای» حاوی آنتی اکسیدان است و به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، نیاز است برای تأمین این ویتامین از سبزی‌هایی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب‌زمینی در سحر و افطار از انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله افطار تا شام استفاده شود.

فلاحی گفت: افراد روزه‌دار از منابع غذایی حاوی ویتامین «سی» شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم، گوجه فرنگی، جوانه‌های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در افطار، شام و سحر مصرف کنند.

دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: روزه داران و دیگر شهروندان از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند و چربی هستند، خودداری کنند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار