مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: در سال گذشته ۵ سرای بازار تاریخی اراک مورد مرمت قرار گرفتند و با افزایش مشارکت کسبه می‌توان روند مرمت را تسریع بخشید.
کد خبر: ۹۵۷۰۳۹
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲ 18 April 2021

 

به‌گزارش تابناک مرکزی، مصطفی مرزبان افزود: در سال ۹۹ مرمت‌های مشارکتی در سراهای کاشانی ( بخش سرپوشیده و قسمت روباز )، سرای نبی‌زاده، سرای فلسطین، سرای گلشن و سرای صندوق‌سازها انجام شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی یادآورشد: در سراهای نبی‌زاده، گلشن، صندوق‌سازها و فلسطین ساماندهی محوطه و کف‌سازی انجام شده و در قسمت روباز سرای کاشانی مرمت حوض میانی و کف‌سازی آن اجرایی شد، همچنین در قسمت سرپوشیده سرا، مرمت بام به شیوه سنتی انجام گرفت.
او افزود: با هزینه ای در حدود ۲ میلیارد ریال اعتبار دولتی و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار بخش خصوصی که توسط کسبه سراها تامین شد، مرمت‌ سراهای مذکور انجام شد.
مرزبان با اشاره به کمبود اعتبارات و مشارکت پایین بخش خصوصی(کسبه) برای مرمت بازار تاریخی اراک، گفت: در سال ۱۴۰۰ با توجه به اینکه طرح ساماندهی، مرمت و احیا مجموعه بازار به تصویب می‌رسد، اقدامات اساسی در بخش‌های مختلف بازار ، احیای سراهای مختلف بر اساس کاربری‌های پیشنهاد شده از سوی مشاور در طرح مذکور با اولویت سراهایی که مالکین آنها مشارکت لازم را داشته باشند به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.
او افزود: علاوه بر احیای سراهای موصوف، به صورت همزمان مرمت‌های اضطراری، رفع خطر و انجام مرمت‌های اساسی در بخش‌های عمومی به ویژه راسته‌های اصلی بازار در دستور کار قرار دارد، همچنین کف‌سازی و محوطه‌سازی گذرها و سراها با مشارکت شهرداری بافت تاریخی و راه و شهرسازی انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی اظهار داشت: تاکنون ۱۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی برای بازار تاریخی اراک پیش‌بینی شده است که در صورت تخصیص اعتبار، به امور مرمتی اختصاص می‌یابد، همچنین شهرداری مبلغ ۳۰ میلیارد ریال و راه و شهرسازی مبلغ۷ میلیارد اعتبار به مرمت و ساماندهی مجموعه اختصاص داده‌اند که با هماهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با نظارت کارشناسان امر هزینه می‌شود.
او درباره میزان پیشرفت پروژه مرمت بازار تاریخی اراک گفت: در مورد مرمت بازار امکان اندازه‌گیری مانند بناهای جدید وجود ندارد و نمی‌توان گفت درصد خاصی از کل بازار مرمت شده است، زیرا مرمت‌های مجموعه بازار مانند رفع خطر، مرمت‌های اضطراری، مرمت اساسی و ... دارای تنوع بسیار است و هرکدام واحد اندازه‌گیری مستقل از دیگری دارد.
مرزبان در ارتباط با تاثیر تعطیلی بازار تاریخی اراک به دلیل شیوع ویروس کرونا بر تسریع در روند مرمت این مجموعه افزود: تعطیلی بازار در بخش‌های عمومی شامل راسته‌های اصلی و گذرها باعث کمک به اقدامات مرمتی و سرعت در اجرای امور خواهد شد، اما در سایر فضاهای عمومی مرتبط با سراها و تیمچه‌ها، تعطیلی باعث توقف امور اجرایی می‌شود، البته در حال حاضر به دلیل عدم وجود اعتبار امکان انجام عملیات اجرایی در بازار وجود ندارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار