مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان:
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: ضروری است مرکز جامع قرآنی در اصفهان راه‌اندازی شود تا شهروندان بدانند در صورت نیاز به امور تخصصی در حوزه قرآنی به کجا مراجعه کنند.
کد خبر: ۹۴۹۶۶۹
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲ 17 March 2021

حجت الاسلام محمد حسین بلک در دیدار با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و فعالان موسسات قرآنی استان اصفهان با بیان اینکه در چند نوبت به لحاظ پیگیری مسئول موسسات قرآنی تلاش کردیم ارتباط مجموعه اوقاف با بخش قرآنی بیش از گذشته باشد، اظهار داشت: ماموریت‌های قرآنی در اوقاف محدودتر از قبل است و لازم است در این بخش تمرین و تلاش بیشتری داشته باشیم و گفتمان قرآنی در ادارات اوقاف ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ضروری است که جلسات مشترکی بین فعالان عرصه قرآن ایجاد شود، افزود: باید توسعه فعالیت‌های قرآنی را در دستور کار قرار دهیم، قرآن مظهر کلام خدا است و باید همه مسلمانان به این کتاب الهی خدمت کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه باید در لایه‌های مختلف ادارات اوقاف باید برنامههای قرآنی تدوین شود، اضافه کرد: این برنامه‌ها باید به اندازهای پیگیری شود که به مرحله اجرا برسد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما قصد ایجاد مجموعه قرآنی را نداریم، ادامه داد: اوقاف در این زمینه قصد دارد در فعالیت‌های قرآنی در کنار سازمان تبلیغات اسلامی و موسسات قرآنی همکاری داشته باشد.
حجت الاسلام بلک با بیان اینکه هنوز بانک جامع از اطلاعات قرآنی در کشور نداریم، اضافه کرد: 18 سال پیش در این زمینه ورود کردیم و هنوز اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در زمینه موقوفات قرآنی چنانچه قابل واگذاری باشد و توان واگذاری حکم امین را داشته باشد همکاری خواهیم کرد، ابراز داشت: هر برنامه‌ای که در اوقاف قابل واگذاری باشد با حفظ نظارت انجام خواهیم داد و به دستگاههای دیگر اعتماد خواهیم کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه نگاه در زمینه موقوفات باید دو سویه باشد، اضافه کرد: در این زمینه نباید انتظار داشت که اوقاف موقوفه قرآنی تولید کند و دیگران از این ظرفیت استفاده کنند بلکه مسئولان باید در راستای ترویج فرهنگ وقف همکاری داشته باشند.
وی در خصوص معرفی اتحادیه موسسات قرآنی به عموم مردم جامعه نیز گفت: در این زمینه باید از ظرفیت رسانه‌ها برای معرفی این اتحادیهها استفاده کنیم.
حجت‌الاسلام بلک با بیان اینکه بسته فعالیت قرآنی را می‌توان با مشارکت اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی و موسسات قرآنی در اضفهان ارائه داد، گفت: در این زمینه به دنبال کار زودبازده نیستیم و باید در این زمینه مرکزی برای موسسات شاخص قرآنی راهاندازی شود تا مردم بدانند برای این امر به کجا مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه در اصفهان موقوفه‌ای وجود دارد که میتوان آن را به فرصت سرمایه‌گذاری قرآنی تبدیل کرد، ابراز داشت: در این زمینه پیشنهاداتی را داشتهایم که باید مورد بررسی قرار دهیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ادامه داد: برای این امر اعلام آمادگی واگذاری زمین را داشته‌ایم و باید بر اساس برنامهای مناسب این طرح اجرایی شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته پیشنهاد دادیم وقف 23 هزار جلد قرآن را مطابق با تعداد شهدای استان اصفهان با همکاری دیگر نهادها را در دستور کار قرار دهیم، افزود: این امر ممکن است و نیاز به همت همگی دارد.

اتاق فکر نخبگان قرآنی در اصفهان راه‌اندازی شود

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه ضروری است اتاق فکری متشکل از نخبگان قرآنی در استان اصفهان ایجاد شود، گفت: از سویی نیز باید اتاق وضعیت شکل بگیرد و فعالیت‌های قرآنی استان در سطح آموزش و پرورش، حوزه، مساجد و هیئات مذهبی رصد کند و دستور کاری را برای فعالان و مسئولان حوزه قرآنی تعریف کند.
حجت‌الاسلام رحمت‌الله اروجی در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه باید توجه داشت که تربیت حافظان قرآن نیازمند آئین‌نامه و ویژگیهای خاصی است، اظهار داشت: در این زمینه باید آمارها واقعی‌تر باشد و با همت بیشتری این امر دنبال شود.
وی با بیان اینکه موازی کاری در امور قرآنی شایسته نیست، اضافه کرد: همه اقدامات باید برای هم افزایی باشد.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه یکی از نیازهای مبرم جامعه قرآنی و به ویژه اتحادیه موسسات قرآنی ایجاد محل درآمد پایدار برای این اتحادیه است، ابراز داشت: در حال حاضر این اتحادیه در تامین نیازهای جاری و پرداخت حداقل حقوق کارکنان این مرکز دچار چالش هستند.
وی با بیان اینکه چنانچه موقوفه‌ای در اختیار جامعه قرآنی باشد در اختیار موسسات قرآنی قرار گیرد، میتوان به بازدهی خوب این موقوفه نیز کمک کرد، افزود: درخواست داریم در این زمینه اوقاف اصفهان همکاری ویژه‌ای داشته باشد.
حجت‌الاسلام اروجی با بیان اینکه موسسات قرآن و عترت شناسه ملی دارند، اضافه کرد: این موسسات ثبت روزنامه‌ای شده و از جایگاه ویژهای برخوردار هستند و از این رو درگیر مالیات هستند که این امر مشکلی برای این موسسات است.
وی با اشاره به اینکه باید موسسات قرآنی با مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس برای حذف مالیات موسسات قرآنی رایزنی کنند، ادامه داد: این امر باید یکبار برای همیشه حل شود.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه شورای عالی توسعه فعالیت‌های قرآنی استانها راه‌اندازی شده است، گفت: نماینده ولی فقیه رئیس، استاندار نائب رئیس و اداره ارشاد دبیر این شورای عالی است و این امر ساماندهی خوبی را برای فعالیت‌های قرآنی ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی دفاتر شهرستانی این شورا در شهرستانهای استان هستیم، ادامه داد: متاسفانه این امر اجرایی نشده است همچون دیگر فعالیت‌هایی که در زمینه مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان مسکوت مانده است.
حجت‌الاسلام اروجی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان قصه پرغصه‌ای دارد، گفت: مدیران کل ارشاد در این زمینه در دو دوره اخیر همکاری ویژهای نداشتند اما در دوره مدیریت جدید برنامه‌ریزی خوبی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 کمیته تخصصی در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان تشکیل شده است، ادامه داد: در این زمینه کمیته قرآن و عترت با مدیریت ارشاد نیز در این شورا تشکیل شده است و همه تصمیمات جامعه قرآنی در این کمیته اتخاذ می‌شود.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه ضروری است اتاق فکری متشکل از نخبگان قرآنی در استان اصفهان ایجاد شود، گفت: از سویی نیز باید اتاق وضعیت شکل بگیرد و فعالیت‌های قرآنی استان در سطح آموزش و پرورش، حوزه، مساجد و هیئات مذهبی رصد کند و دستور کاری را برای فعالان و مسئولان حوزه قرآنی تعریف کند.
وی افزود: در استان اصفهان ظرفیت‌های خوبی برای آموزش قرآن وجود دارد که باید این ظرفیتها به کار گرفته شود تا اصفهان در زمینه قرآنی نیز سرآمد باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار