فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی خبر داد
کد خبر: ۹۴۹۰۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰ 15 March 2021

به گزارش تابناک تبریز، فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که ارزش ریالی کشف قاچاق کالا و ارز در استان ۱۵۹ میلیارد تومان بوده است، افزود: جرائم اقتصادی شامل اخلال در نظام اقتصادی، پولشویی، ربا، زمین خواری، احتکار و غیره بوده است، امسال تعداد دستگیرشدگان در این رابطه، ۲۰ درصد افزایش یافته و مجموع پرونده‌های تشکیل شده در این زمینه به 294 مورد رسیده است.

 

سردار حسین عبدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان این‌که نیروی انتظامی براساس قانون، ماموریت برقراری نظم و امنیت، ایجاد آرامش در جامعه و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی را عهده دار است، اظهار کرد: نیروی انتظامی یکی از سازمان‌هایی است که بیشترین ماموریت را در هرجای کشور، شهر، روستا، دریا و جاده‌ها انجام می‌دهد.

 

وی با اشاره به نقش اساسی رسانه‌ها در هم افزایی ماموریت‌های نیروی انتظامی، گفت: امروزه رویکرد نیروی انتظامی مبتنی بر جامعه محوری و مشارکت مردم است ، همراهی مردم در تامین امنیت با پلیس نیاز به آگاه بخشی، روشنگری و اطلاع رسانی مناسب دارد.

 

وی با تاکید بر نقش بی بدیل رسانه‌ها در اطلاع رسانی و آگاه بخشی به مردم، ادامه داد: آذربایجان شرقی جزو استان‌هایی است که نظارت اجتماعی بسیار قوی دارد، امنیت یکی از نیازهای اساسی جامعه بوده و رشد و تعالی در بحث‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیاز به امنیت است.

 

فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی بیان کرد: رتبه‌ی آذربایجان شرقی از لحاظ وقوع جرایم از میانگین کشوری بسیار پایین است البته در چند جرم و تخلف در رده‌های اول قرار داریم، یکی از این حوزه‌ها، بحث رانندگی در معابر برون و درون شهری است که به لحاظ وقوع تصادف و فراوانی در رتبه‌های سوم و جهارم قرار داریم.

 

وی با بیان این‌که سال 99، 15 درصد فوتی‌های حوزه‌ی راهنمایی و رانندگی در پلیس راه راهور کاهش یافته است، افزود: امسال ۶۵۲ نفر در تصادفات فوت کردند، همچنین امسال تعداد مجروحان در تصادفات ۲۳ درصد کاهش یافته است البته یکی از دلایل کاهش در ابتدای سال جاری اتخاذ محدودیت‌های کرونایی بود.

 

وی یادآور شد: سال گذشته ۱۹ هزار و ۱۴۹ نفر در تصادفات جاده‌ها و خیابان‌های استان مجروح شدند ولی امسال این تعداد به ۱۴ هزارنفر کاهش یافته است، امسال وقوع تصادفات اعم از خسارتی، جرحی و فوتی ۳۷ درصد در استان کاهش یافته است.

 

عمده‌ترین علل اصلی تصادفات حادثه ساز و منجر به جرح و فوت در استان

 

سردار عبدی با اشاره به عمده‌ترین علل اصلی تصادفات حادثه ساز و منجر به جرح و فوت در استان، گفت: عدم توجه به جلو ۲۶ درصد، انحراف به چپ ۲۵ درصد و تخطی از سرعت مطمعنه ۲۴ درصد، سه عامل مهمی است که بیشترین فراوانی از تصادفات را به خود اختصاص دادند.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان این‌که امسال بالغ بر پنج هزار و ۳۲۴ کیلو تقریبا معادل پنج ونیم تن انواع مخدر در استان کشف شده است، گفت: پنج هزار و ۶۰۰ پرونده در این راستا تشکیل شده است.

 

وی با اشاره به افزایش 107 درصدی کشفیات مواد مخدر در استان طی سال جاری، گفت: افزایش کشفیات مواد مخدر ناشی از تلاش‌های پلیس مواد مخدر بوده است، همچنین امسال پنج هزار و ۶۱ نفر قاچاق چی و توزیع کننده مواد مخدر در استان دستگیر شدند.

 

فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی بیان کرد: با این‌که شهر تبریز عنوان شهر بدون معتاد متجاهر را داراست ولی به دلیل وجود ویروس منحوس کرونا اکثر کمپ‌های ترک اعتیاد و باز پروری نمی‌توانستند از معتادان به طور جمعی نگهداری کنند به همین دلیل امسال پذیرش معتادان در کمپ‌ها 78 درصد کاهش یافته است.

 

وی با بیان این‌که شیوع مواد مخدر در آذربایجان شرقی ۱.۲۲ درصد بوده است، گفت: آذربایجان شرقی از لحاظ شیوع مواد مخدر در رده‌ی 28 کشوری قرار دارد و این امر به فرهنگ بسیار بالا و هوشیاری خانواده‌ها باز می‌گردد.

 

وی با اشاره به اهمیت فوریت‌های پلس ۱۱۰، افزود: امسال میانگین تماس‌های مردم با پلیس در 24ساعت، شش هزار تماس با پلیس بوده که امسال رشد پنج درصدی داشته است و بیش از ۵۰ درصد تماس‌ها منجر به عملیات پلیسی شده است.

 

سردار عبدی عمده ترین اقدامات پلیس فضای را در حوزه ی پیشگیری از وقوع جرائم در فضای سایبری عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات خوب در فتا، همکاری سیستم بانکی کشور برای ایجاد رمز پویا بود، در سنوات گذشته شاهد برداشت‌های زیادی از حساب افراد بودیم که با ایجاد رمز پویا شاهد کاهش برداشت‌های غیر مجاز هستیم.

 

کاربران فضای مجازی مراقب درگاه‌های جعلی اینترنت بانکی باشند

 

وی با تاکید بر این‌که کاربران فضای مجازی مراقب درگاه‌های جعلی اینترنت بانکی باشند، گفت: مردم و کاربران نباید فریب پیام‌ها و آگهی‌ها منتشر شده با عنوان فروش ویژه‌ی نوروزی و غیره را در فضای مجازی بخورند، بلکه باید خریدهای خود را از سایت های معتبر و دارای نماد الکترونیکی انجام دهند.

 

وی ادامه داد: برخی از کلاهبرداران در ایام عید با انتشار پیام و تبلیغاتی از طریق شبکه‌های اجتماعی، شهروندان را دعوت به کمپین‌های جمع آوری کمک‌های نقدی می‌کنند، مردم باید هوشیارانه در این رابطه عمل کنند چرا که پرونده‌های زیادی در این خصوص در استان وجود دارد.

 

فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی افزود: همچنین با توجه به نزدیک شدند چهارشنبه‌ی آخر سال، تبلیغ خرید و فروش مواد محترقه درفضای مجازی نیزانجام می‌شود، مردم نباید فریب افراد سودجو را بخورند.

 

وی با اشاره به تشکیل سه هزار و ۷۹۲‌ پرونده در حوزه فتای استان طی سال جاری، گفت: 94درصد جرم‌های وقوع یافته در فضای مجازی کشف شده است، همچنین شاهد افزایش 41 درصدی دستگیری درحوزه پلیس فتای استان هستیم.

 

وی افزود: در بحث وقوع سرقت نسبت به سال گدشته، افزایش مختصری داریم ولی براساس نرخ وقوع جرم سرقت به نسبت جمعیت در استان، در رده‌ی 28 کشوری قرار داریم.

 

42.3 درصد سرقت‌های وقوع یافته مربوط به خودرو، پلاک و قطعات خودرو است

 

وی با بیان این‌که 42.3 درصد سرقت‌های وقوع یافته مربوط به خودرو، پلاک و قطعات خودرو است، گفت: مردم خودروهای خود را روشن رها نکنند، در بسیاری از مواقع که منجر به سرقت شده، صاحب خودرو با وجود پارکینگ، خودروی خود را در جای تاریک و کوچه پارک کرده و سارق قطعات خوردو را به سرقت برده است، قطعا اگر ایمنی‌های لازم را در نگهداشت خودرو بیشتر رعایت کنند، وقوع سرقت در استان کاهش خواهد یافت.

 

فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که مردم می‌توانند موتور سیکلت‌های توقیف شده خود را براساس هزینه‌ی سال ۹۴ و حداقل هزینه از پارکینگ‌ها ترخیص کنند، گفت: امسال طی گزارشات نیروی انتظامی با مقام معظم رهبری، تمامی موتور سیکلت‌های توقیف شده در پارکینگ‌ها در راستای تحقق فرمان حضرت آقا ترخیص می‌شود، همچنین طرح موتورگیری دیگر اجرا نمی‌شود مگر این‌که راکب مرتکب جرم باشد.

 

بیش از ۷۷ درصد سارقان شناسایی شده در استان، معتاد هستند

 

وی با بیان این‍‌که بیش از ۷۷ درصد سارقان شناسایی شده در استان، معتاد هستند، گفت: ۹۸ درصد سارقان دستگیر شده در استان مرد، 70 درصد آن‌ها سابقه دار، ۱۰ درصد غیر بومی و ۷۷ درصد از آن‌ها بیکار هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: تاکنون 82 درصد کلاهبردارهای در استان کشف شده است، همچنین امسال شش مورد سرقت مسلحانه در استان رخ داده که ۱۰۰ درصد این سرقت‌ها کشف شده است.

 

وی تاکید کرد: اکنون بسیاری از کلاهبرداری‌ها در حوزه‌ی معامله‌ی ملکی رخ می دهد، برخی از معامله گران معامله‌های خود را به دلیل پایین بودن هزینه در بنگاه‌های غیر رسمی انجام داده و مورد کلاهبرداری واقع می‌شوند.

 

وی با بیان این‌که امسال 23 باند مواد مخدر در استان متلاشی شده است، گفت: امسال باندهای متلاشی شده نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد رشد داشته است.

 

وی بیان کرد: همچنین اخیرا دو باندد ترانزیتی توسط پلیس استان متلاشی شد که متهمان آن از اتباع خارجی وکشورهای همسایه بودند و از یکی ازآن‌ها حدود ۵۰۰ کیلو هروئین و و از دیگری نیز۱۰۰ کیلو هرویین کشف شد.

 

 سردار عبدی با بیان این‌که قتل‌های انجام شده در استان سازمان یافته نیست و تاکنون هیچ گونه تروری در استان مشاهده نشده است، گفت: اکثر قتل‌ها، موردی بوده و وقوع آن‌ها بیشتر به دلایل انتقامی، مالی، ناموسی و حتی خانوادگی بوده است.

 

 وی با اشاره به کاهش 10 درصدی قتل‌ها در استان و کشف 94 درصدی قتل‌ها در استان طی سال جاری، گفت: اخیرا دو یا سه قتل با اسلحه انجام شد در آخرین قتل خانمی در یک چاپخانه توسط مردی با اسلحه‌ی شکاری به قتل رسید.

 

وی با اشاره به آغاز اعمال قانون به خودروهای متخلف در استان، گفت: با توجه به مصوبات ستاد مقابله با کرونا و با شروع محدودیت‌ها وتعطیلات نوروزی در تمام شهرستان‌ها از ساعت ۲۱ تا سه صبح تمامی خودرو ها اعمال قانون خواهد شد و این روند تا 15 فروردین ماه ادامه دارد.

 

فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی با اشاره به تمهیدات پلیس برای برقراری امنیت در چهارشنبه سوری، تشریح کرد: مراسم چهارشنبه سوری در گذشته کاملا بی خطر بود و همواره نشاط به همراه داشت ولی در دهه‌ی ۷۰ بحث مواد محترقه غیرمجاز و دست ساز رو به فزونی شد و قاچاق این مواد از طریق قاچاقچیان به دلیل سود زیاد، رونق گرفت.

 

وی ادامه داد: دستگاه‌های زیادی در مراسمی تحت عنوان چهارشنبه‌ی آخر سال فعالیت می‌کنند، طی چند سال اخیر با اقدامات انجام شده از سوی دستگاه‌ها به ویژه نیروی انتظامی، اورژانس و آتش نشانی شاهد کاهش آسیب هستیم، رسانه‌ها نیز می‌توانند در بحث چهارشنبه سوزی با اقناع سازی مردم از بروز حادثه در این روز جلوگیری کنند.

 

سال جاری 26 نفر با انفجار مجروح شدند

 

وی با بیان این‌که سال جاری 26 نفر با انفجار مجروح شدند، گفت: امسال دودختر خردسال شش و چهار ساله ناشی از مواد محترقه‌ی دست ساز در تبریز فوت شدند، امسال 27 درصد مصدومان دچار آسیب‌های چشمی شده‌اند، سال گذشته نیز ۱۳ نفر دچار قطع عضو شدند.

 

سردار عبدی با بیان این‌که امسال بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار انواع مواد محترقه در استان کشف شده است، گفت: کارگاه بسیار مهمی در حوزه‌ی مواد محترقه‌ی دست ساز کشف و در این رابطه ۳۰ نفر دستگیر شدند.

 

وی با بیان اینکه ما با شادی مردم مخالف نیستیم ولی طبق قانون اجازه نمی‌دهیم کسی باعث سد معبرشهروندان شود، تاکید کرد: انتظار می رود مردم و خانواده‌ها در مراسم چهارشنبه سوری دقت بیشتری داشته باشند، با کسی که جلو یا داخل حیاط خود آتش روشن می‌کنند اصلا مخالف نیستیم، از جوانان و مردم تقاضا داریم آتشی را که روشن می کنند خود بتوانند خاموش کنند، آتشی روشن نکنند که خود و رهگذران را بسوزاند.

 

وی با بیان این‌که خسارت انفجارهای مواد محترقه جبران پذیر نیست، گفت: ایجاد مزاحمت و دور دور کردن خط قرمز پلیس است هر خودرویی که به دلایل ایجاد مزاحمت در چهارشنبه سوری متوقف شود؛ تا ۱۵ فروردین توقیف خواهد شد.

 

به گزارش ایسنا،فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی با اشاره به پیشگیری از سرقت در تعصیلات نوروزی، گفت: اکنون متهمانی در استان وجود دارد که با انگیزه‌ی سرقت از سایر استان‌ها وارد استان شدند، در این راستا دو باند با سارقان غیربومی وارد استان شده و سرقت هایی نیز انجام داده بودند که با تلاش پلیس سارقان این دو باند شناسایی و دستگیر شدند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار