تابناک-مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری بندرعباس با بیان این مطلب افزود: پیشینه فرهنگی مردم بندرعباس در بخش صنایع دستی، هنرهای محلی،غذاهای دریایی، موسیقی و ترانه های بومی، چشمگیر است و به همین خاطر،آن را از سایر نقاط،متمایز کرده است.
کد خبر: ۹۴۴۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۲ 28 February 2021

به گزارش خبرنگار تابناک هرمزگان،”احمد پایدار” گفت:-بندرعباس،بعنوان جنوبی ترین شهر ساحلی کشور از سابقه ای دیرینه در تجارت دریایی برخوردار است و به همین دلیل،ارتباطی نزدیک میان مردم این شهر با مردم دیگر کشورها برقرار بوده و این ارتباط به مبادلات فرهنگی نیز منجر شد.

 وی اظهار داشت:-صنایع دستی و آیین های سنتی که موضوع پیوست بندرعباس به شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو بود در سه شاخه صنایع دستی کاربردی و دریایی،تزئینات لباس محلی و موسیقی بومی،تولیداتی متعدد دارد که قایق سازی،توربافی،مجسمه های صدفی،زیورآلات ،تابلو برجسته صدفی،آویز،ظروف سفالی،حصیر و تک بافی،ظروف حصیری و سواس از جمله این تولیدات است.

وی با اشاره به نمونه های تزئینات لباس محلی از بادله دوزی، گلابتون دوزی،کمه زنی،تلی بافی،برقع و خوس دوزی بعنوان این نمونه ها ذکر کرد و گفت:-این نمونه ها حاصل تلاش و هنرمندی مردم بندرعباس است که باید پاس داشته شود.

به گفته مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری بندرعباس،موسیقی زار،لیوا،لوطی ها،تک نوازی عود،دهل،جفتی و جهله از جمله هنرهای شهر خلاق بندرعباس در بخش موسیقی خاص است و سنگ زنی،موسیقی دریانوردی،تعزیه خوانی و سینه زنی نیز از جمله موسیقی های آیینی و مذهبی این شهر را تشکیل می دهد.

وی تصریح کرد:-این هنرها باید گرامی داشته شود و پیوستن به شبکه جهانی شهرهای خلاق ،بهترین فرصت برای بیان این ظرفیت های فرهنگی و هنری است و دست اندرکاران باید در این زمینه ،تلاش کنند.

بندرعباس،عضو شبکه جهانی شهرهای خلاق در حوزه صنایع دستی و آیین های سنتی است.

انتهای خبر/ز513

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار