رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند کنایه عباس عبدی به نمایندگان درباره واکسن کرونا / انتقاد یک اصولگرا از مجلس: در این شرایط فشار آوردن بر دولت به جز ضرر هیچ دستاورد دیگری ندارد / فعال اصولگرا: ممکن است جلیلی نامزد پایداری نباشد و ... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۹۲۲۸۳۰
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۲ 09 December 2020

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

ششمین عضو شورای شهر ساری دستگیر شد


رئیس کل دادگستری مازندران: در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی، ششمین عضو شورای شهر ساری به اتهام فساد مالی دستگیر شد. چندی پیش دادستان مازندران از دستگیری پنجمین عضو شورای شهر ساری خبر داده بود. پیش از این چهار عضو دیگر شورا دستگیر شده بودند.حکم محکومیت قطعی شهردار سابق بابلسر صادر و وی به اتهام ارتشا، به پنج سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و سه سال انفصال از خدمات دولتی و جزای نقدی محکوم شد./فارس

شواهدی از انتقال اسناد محرمانه در معاونت زنان و خانواده وجود ندارد


معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در توئیتی نوشت: جریان رسانه‌ای خاصی با عدم‌ پایبندی به قانون، اخباری از انتقال اسناد محرمانه مطرح کرده که شواهدی از آن در این معاونت وجود ندارد.شهیندخت مولاوردی (معاون پیشین امور زنان و خانواده رئیس جمهوری) بانوی توانمندی است که برای احقاق حقوق و جایگاه زنان تلاش‌های ارزنده کرده است.روند دادگاه که مستقل است و انشاءالله ختم بخیر می شود، ولی جریان رسانه‌ای خاصی با عدم‌ پایبندی به قانون، اخباری از انتقال اسناد محرمانه مطرح کرده که شواهدی از آن در این معاونت وجود ندارد!/ایرنا

مذاکرات در عمان با دستور رهبری شروع شد؛ اما احمدی نژاد مخالف بود


محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه: دوستانی که با برجام مخالفند، با شروع مذاکرات در مسقط (عمان) هم مخالف بودند. مذاکرات در مسقط توسط دولت روحانی شروع نشد، علی رغم مخالفت آن دوستان؛ با دستور رهبری در زمان دولت احمدی نژاد شروع شد. نکاتی درباره مذاکرات مسقط وجود دارد، رئیس جمهور وقت(احمدی نژاد) مخالف بود، دبیر شورای عالی امنیت ملی وقت(سعید جلیلی) مخالف بود. اینکه مذاکرات مسقط قبلا انجام شده بود، نشان از این دارد که رهبری تحت فشار نبودند. بنظرم برخی بزرگترین توهین ها را به اسم حمایت از رهبری به ایشان می کنند. رهبری که در برابر آمریکا ایستاده چطور ایشان می تواند مرعوب منِ ظریف یا دولت یازدهم شود؟ کسانی که با برجام مخالف بودند با مذاکرات مسقط هم مخالف بودند. علی رغم دستور رهبری کار شکنی و یک سال فرصت سوزی کردند./ایرنا

تندروها نمی‌خواهند شاهد موفقیت سریع روحانی باشند


تایم نوشت: غنی سازی اورانیوم به میزان ۲۰درصد - همانطور که در مصوبه مجلس ایران پیشنهاد شده است ـ نقض بسیار جدی تری خواهد بود. در این بین چالش بایدن در حالی که منتظر خروج ترامپ از کاخ سفید است کمتر از روحانی همتای ایرانی خود نخواهد بود. روحانی قبل از تصویب مصوبه جدید در مجلس، سخنرانی کرد و آن را برای تلاش های دیپلماتیک به منظور بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم ها "مضر" دانست. میزان توانایی او برای تأخیر در اجرای این مصوبه می تواند تعیین کند که آیا ایالات متحده و ایران می توانند روابط خود را ترمیم کنند یا اینکه همچنان منازعات ادامه دارد. تا زمانی که ترامپ در اتاق بیضی حضور دارد فشارها علیه ایران بعید است که کاهش یابد. از ماه سپتامبر دولت ترامپ تقریبا هر هفته تحریم هایی را علیه ایران اعمال کرده است. همزمان جو بایدن نیز گفته است که اگر ایران به تعهدات کامل خود در برجام بازگردد او تحریم ها را لغو خواهد کرد. برجام همچنان دستاورد شاخص و هشت ساله دولت روحانی است. اما پس از سالها رکود اقتصادی و عدم رهایی از تحریم ها رقبای او این توافق را خسارت بار تلقی می کنند. تندروها در انتخابات مجلس در ماه فوریه برنده شدند و حالا برای ۲۰۲۱ و انتخابات ریاست جمهوری برنامه ریزی می کنند. آنها نمی خواهند شاهد موفقیت سریع روحانی در بازگشت به برجام باشند.

ماجرای عجیب برکناری منصوریان در هواپیما!


علیرضا منصوریان برکنار شد. او در حالی کنار رفت در پنج هفته اول لیگ یک برد به دست آورد و البته از نظر امتیازی اختلاف چندانی با تیم دوم جدول نداشت. ماجرای برکناری منصوریان اما در نوع خود عجیب بوده است. منصوریان روز گذشته در جلسه تمرینی تراکتور شرکت کرد. بعد از تمرین با بازیکنان ناهار خورد. پس از آن جلسه ای با نصیرزاده معاون باشگاه برگزار کرد که در این جلسه بحث هایی درباره نتایج تراکتور شد. همینطور منصوریان به مشکلات موجود اشاره کرد. حرفی هم از برکناری زده نشد. در ادامه منصوریان برای سفر یک روزه به تهران و سر زدن به خانواده اش بلیت گرفت. او در تبریز وقتی سوار هواپیما شد سرمربی تراکتور بود، ولی وقتی در تهران از هواپیما پیاده شد فهمید روی هوا و داخل هواپیما برکنار شده است!

چرا مجلس پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کند؟


علی رضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با ایرنا: گفته می‌شود که جلسات مجلس بر اساس پروتکل‌های بهداشتی اجرا می‌شود، پروتکل بهداشتی همین نکته حضور حداکثر ۱۵ نفر در جلسه در فضای بسته است و آنچه در حال حاضر اتفاق افتاده، از نظر پروتکل‌های بهداشتی مورد تایید نیست. حداقل فضا نیز به ازای هر نفر باید چهار مترمربع باشد، اما حتی در فضای دو هزار متری هم باید حداکثر ۱۵ نفر حاضر شوند. با اعضای هیات رییسه مجلس شورای اسلامی جلسه گذاشتیم و همه موارد را مطرح کردیم. قرار بر این بود که در سالن‌های فرعی و در صحن علنی حداکثر ۱۵ نفر حضور داشته باشند. این موضوع برای دولت و قوه قضاییه نیز وجود دارد و در همه جلسه‌های هیات دولت رعایت می‌شود. در تصاویر مشاهده می‌شود که تقریبا نصف افراد در صحن علنی نشسته‌اند. پروتکل‌های بهداشتی هم در صحن علنی و هم جلسه‌های کمیسیون‌ها به صورتی که اعلام شده، اجرایی نمی‌شود./ایرنا

خانم نماینده ای که مثل احمدی نژاد متوهم است


روزنامه ایران نوشت: یک نماینده مجلس با ردیف کردن برخی توهمات خودساخته، وزارت بهداشت و البته ستاد ملی مقابله با کرونا را به کشتار دسته جمعی برای کم کردن جمعیت ایران در پیروی از سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی متهم کرده است. از این دست ادعاهای بی‌سند و مدرک و متوهمانه در هفته‌ها و ماه‌های گذشته کم نبوده چنانکه محمود احمدی‌نژاد هم پیش از این کرونا را ویروس دست ساز یا آزمایشگاهی خوانده و دولت را به باد انتقاد گرفته که چرا از سیاست‌های سازمان جهانی بهداشت پیروی می‌کند. گویی برخی پذیرفته‌اند که یک حاشیه امنی برای توهین کنندگان و حمله‌کنندگان به مجموعه دولت وجود دارد که با فراغ بال هر چه به ذهنشان می‌رسد را بیان می‌کنند.

روحانی: اروپایی‌ها سینه نزنند؛ سانتریفیوژهای جدید، دستور خودم است


حسن روحانی رییس جمهور در جلسه هیات دولت به کاهش تعهدات برجام اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برمبنای آنچه در سال ۹۸ اعلام کرد و با صراحت به دنیا گفت کاهش تعهدات در برابر کاهش تعهدات. آنها شروع کردند و تقریبا تعهدات خود را کنار گذاشتند. نه فقط آمریکا که از برجام خارج شد، همان‌هایی هم که ماندند متاسفانه به تعهدات خود درست عمل نکردند و یا خیلی اندک عمل کردند. رییس جمهوری افزود: ما مدتی صبر کردیم و به آنها فرصت دادیم و بعد رسما اعلام کردیم. گفتیم کاهش تعهدات در برابر کاهش تعهدات. در سال ۹۸ در ۵ مرحله ۲ ماه ۲ ماه کاهش تعهدات دادیم. آنچه اعلام شد در نطنز اجرا شود و آن نصب سانتریفیوژهای مدرن و جدید IR۲Mاست چیز جدیدی نیست که عده ای از اروپایی‌ها نوحه و عزا به پا کردند و سینه زنی می کنند، در حالی که جای سینه‌زنی نیست. ما قبلا به شما گفتیم و اعلام کردیم. گفتیم کاهش تعهدات. وی ادامه داد: بنابراین آن کاری که امروز ما در نطنز انجام می‌دهیم دقیقا بر مبنای اعلام رسمی شخص من و دولت و مسئولین بوده است. اما همیشه گفتیم کاری می کنیم که قابل بازگشت باشد. ممکن است ۱۰ هزار سانتریفیوژ هم راه بیفتد اگر روزی دلمان خواست این را خیلی، راه این ۱۰ هزار را خاموش می کنیم.

مینو محرز: برخی گروه‌ها در کشور ضدواکسن هستند که افکار مالیخولیایی دارند


عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا گفت: جوانان ایرانی که در حال ساخت واکسن ایرانی کرونا هستند یا افرادی که کیت تشخیصی ایرانی را تولید کردند، فارغ التحصیلان دانشگاه های خوب کشور هستند. دکتر محرز خاطرنشان کرد: برخی گروه ها در کشور نیز ضد واکسن هستند که افکار مالیخولیایی دارند که می گفتند با تزریق واکسن به دنبال وارد کردن عناصری به بدن هستند و نباید واکسن به بچه ها هم تزریق شود که این مطالب، غیرعلمی و نادرست است و اینها مردم را به بیراهه می کشند.

حریرچی: مهم‌ترین نگرانی ما الان شب یلداست


معاون وزیر بهداشت درباره احتمال شیوع کرونا در شب یلدا هشدار داد. ایرج حریرچی گفت: مهم‌ترین نگرانی کنونی ما این است که مردم دورهمی‌های شب یلدا را برگزار کنند. تجمع فقط جمع‌های صدنفره در عروسی‌ها نیست. همین که دو خانواده دور هم جمع شوند و جمعی شش‌نفره و هشت‌نفره تشکیل دهند، خطرناک است. شب یلدا را بگذاریم برای سال بعد. حریرچی با بیان اینکه مهم‌ترین نگرانی ما الان شب یلداست، گفت: دو تا موضوع رادر نظر بگیریم، اگر خانه‌ کسی می‌رویم یا به خانه کسی می رویم، ماسک استفاده کنیم. یعنی میزبان و مهمان باید هر دو از ماسک استفاده کنند. خانه فرقی با بیرون و مترو ندارد و بلکه بدتر است. غذا خوردن با هم خطرناک ترین کار است. او ادامه داد: نکته دوم این است که حتما خانه‌ها را تهویه کنیم، در یک ساعت ۵ دقیقه یک بار پنجره را باز کنیم تا هوای خانه عوض شود. در بسیاری از کشورهای اروپایی این کار اجباری است.

اظهارات سردار حاجی زاده درباره آمریکا


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مبارزه ادامه دارد و غده سرطانی آمریکا باید از منطقه کنده شود. سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جوار مزار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، با تصریح به اینکه آمریکایی‌ها باید از منطقه رانده شوند، اظهار داشت: تا زمانی که آمریکایی‌ها در منطقه‌اند خفت، خواری، ذلت، ناامنی و بدبختی برای منطقه است. وی با بیان اینکه آمریکا سرطان است و باید از منطقه کنده شود، تأکید کرد: مبارزه ایران با شیطان بزرگ ادامه دارد.

فرمانده کل سپاه به مردم خوزستان: شرمنده هستیم


سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران ‌برای بررسی وضعیت مناطق دچار آبگرفتگی در بندر امام خمینی خوزستان حاضر شد. فرمانده کل سپاه پاسداران در بازدید میدانی از مناطق آبگرفته با بیان اینکه بندر امام خمینی مشکلات اساسی و جدی داشته و نیاز به رسیدگی دارد، گفت: از مسئولان محلی و استانی می‌خواهم به طور ویژه برای حل مشکلات اساسی این شهر برنامه‌ریزی کنند. ‌سرلشکر ‌سلامی تصریح کرد: سپاه نیز مثل همیشه کنار مردم است و برای کمک به مردم این شهر آمادگی کامل داریم. براساس برنامه‌ریزی شده امروز در 4 نقطه این شهر لوله‌گذاری صورت می‌گیرد تا در صورت بارش، آب به بیرون هدایت شده و شهر مجدد دچار آبگرفتگی نشود. وی تصریح کرد: سپاه برای حمایت و کمک به مردم آسیب دیده از آبگرفتگی نیز برنامه‌ریزی کرده ‌و برای تعمیر و تجهیز منازل آسیب دیده در خدمت مردم هستیم. ‌فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: سپاه از طرفی پیگیری می‌کند که مسئولان کشوری برای کمک به مردم تحرک بیشتری پیدا کنند تا مردم دچار مشکل نشوند. وی با اشاره به شکیبایی مردم و صبر آنان گفت: ما شرمنده مردمان هستیم و تمام وجودمان را می‌دهیم تا مشکلات مردم حل شده و دیگر مشکلی هم برای مردم پیش نیایید.

هشدار پلیس به استفاده کنندگان از مانکن زنده

سردار رحیمی بیان کرد: در تهران موردی در استفاده از مانکن زنده نداشتیم ولی در صورت مشاهده برخورد پلیسی و قضائی خواهیم کرد.سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت با اشاره به فعالیت برخی سایت‌های شرط‌بندی در ایران از طریق درگاه‌های معتبر بانکی اظهار کرد: انجام چنین فعالیت‌هایی قطعا جرم است و ما خوشبختانه تا به امروز ده‌ها سایت شرط بندی را شناسایی و متخلفان را دستگیر کردیم.وی ادامه داد: اگر دوباره سایت‌های این چنینی و به ویژه سایت‌هایی که در ایران هستند را مشاهده کنیم که از مردم سواستفاده می‌کنند، طبق قانون با آنها برخورد می‌کنیم.رئیس پلیس پایتخت درباره حضور مانکن‌‌های زنده در برخی شهرها، بیان کرد: ما در تهران چنین موردی نداشتیم اما خلاف است و در صورت مشاهده برخورد پلیسی و قضائی خواهیم کرد و آن واحد صنفی را پلمب می‌کنیم.

احمدی‌نژاد به دنبال مذاکره با آمریکا بود؟

علی مطهری می گوید: دولت احمدی‌نژاد مایل به مذاکره با آمریکا بود ولی ان طور که من شنیده‌ام، رهبری مایل نبودند مذاکرات توسط دولت احمدی‌نژاد انجام شود.علی مطهری نماینده سابق مجلس در بخشی از گفتگویی که با یورونیوز داشته است، در پاسخ به این سوال که «چرا دولت تندروی آقای احمدی‌نژاد به سمت حل مشکلات ایران با آمریکا و جهان غرب حرکت نکرد؟»  می گوید: در اواخر دولت احمدی‌نژاد هم این فکر پیدا شده بود و آن دولت هم در پی انجام این کار بود.وی افزوده است: آقای احمدی‌نژاد هم چند نامه به آقای اوباما نوشت. اگرچه نامه‌هایش بی‌پاسخ ماند. دولت احمدی‌نژاد مایل به مذاکره با آمریکا بود ولی آن طور که من شنیده‌ام، رهبری مایل نبودند مذاکرات توسط دولت احمدی‌نژاد انجام شود. کار مذاکره با آمریکا هم تا حدی پیش رفت و بقیه‌اش را موکول کردند به دولت بعدی.

واکنش عضو مجلس خبرگان به شایعات درباره سلامتی رهبر انقلاب

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد که رهبری در سلامت کامل هستند. «هاشم هاشم‌زاده هریسی»، عضو مجلس خبرگان رهبری، ضمن تاکید بر سلامتی رهبر معظم انقلاب به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: اخباری که هر از چندگاهی در رابطه با سلامتی رهبر معظم انقلاب توسط رسانه های بیگانه مطرح می شود و بازتاب پیدا می‌کند، اصالت ندارد و کذب است.او تاکید کرد: رهبری در سلامت کامل هستند و این اخبار از اساس غلط است.عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه جلسه اخیر مجلس خبرگان فوریت نداشته است، عنوان کرد: جلسه ای که صحبت از تشکیل آن مطرح می شود، ارتباطی با اخبار کذبی که در خصوص سلامت رهبر انقلاب منتشر شده، ندارد. هیات رئیسه خبرگان رهبری براساس برنامه روتین، هر چند وقت یک بار جلساتی برگزار می کند.

گرامی مقدم: اصلاح طلبان باید بر یک نامزد ائتلاف کنند

سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: در حال بررسی منشور انتخاباتی حزب هستیم و این منشور محتوای میثاق‌نامه‌ای دارد، با توجه به کارکرد احزاب و مسئولیت پذیری که شخص رئیس جمهور باید در برابر حامیان خود داشته باشد، این میثاق نامه تنظیم شده است.اسماعیل گرامی مقدم در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص آخرین فعالیت‌های حزب اعتماد ملی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰،‌ اظهار کرد: در دفتر سیاسی برای انتخاب یک نامزد اصلح چندین جلسه برگزار کردیم. از میان پیشنهاداتی که در دفتر سیاسی مطرح شده است فعلا آنچه مصوب شده این است که حزب باید یک نامزد حزبی داشته باشد.سخنگوی حزب اعتماد ملی افزود: در حال حاضر در حال بررسی منشور انتخاباتی حزب هستیم و این منشور محتوای میثاق‌نامه‌ای دارد. با توجه به کارکرد احزاب و مسئولیت پذیری که شخص رئیس جمهور باید در برابر حامیان خود داشته باشد این میثاق نامه تنظیم شده و در شنبه هفته آینده نیز در خصوص میثاق نامه و منشور انتخاباتی بحث خواهد شد.وی بیان کرد: پس از اینکه در دفتر سیاسی مصوبات به تصویب رسید، ما شورای مرکزی را برگزار می‌کنیم و این مصوبه را در شورای مرکزی به رأی خواهیم گذاشت چراکه اساساً سیاستگذاری‌ها در حزب اعتماد ملی در اختیار شورای مرکزی است و این شورای مرکزی است که نامزد اصلح حزب را تعیین می‌کند.گرامی مقدم در خصوص گزینه‌های نهایی نامزدها نیز گفت: هنوز وارد مصادیق نشده‌ایم ضمن اینکه تعدادی از اعضای حزب به نامزدی در انتخابات تمایل دارند اما دفتر سیاسی فعلاً در خصوص مصادیق وارد بحث نشده است.وی ادامه داد: سیاست ما در انتخابات ریاست جمهوری با سایر احزاب و نامزد نهایی اصلاح طلبان اجماع یک نامزد است و خط قرمز ما این است که در اجماع مشارکت حداکثری داشته باشیم؛ به هیچ وجه به دنبال تکروی نیستیم و معتقدیم که اصلاح طلبان باید بر یک نامزد ائتلاف کنند.

دولت روحانی در انتخابات 1400 از چه کسی حمایت می کند؟

یک مقام آگاه نزدیک به دولت مدعی است: «بدنه‌ی اصلی دولت روحانی بنا را بر این گذاشته است تا از کاندیداتوری علی لاریجانی در ریاست جمهوری ۱۴۰۰ حمایت کند.» این مقام آگاه گفته است: «برخی چهره‌های تاثیرگذار دولت حسن روحانی از مدت‌ها قبل در تلاش هستند تا گروه‌های سیاسی نزدیک به دولت را متقاعد کنند تا از کاندیداتوری رئیس سابق مجلس استقبال و حمایت کنند به گونه‌ای که برخی از وزرا، معاونین و نزدیکان حسن روحانی در این دایره قرار می‌گیرند.» وی که نخواست نام او فاش شود از چهره‌هایی همچون: «واعظی، نوبخت، محمدجواد ظریف، نهاوندیان و جهانگیری» نام برد که در این مجموعه قرار می‌گیرند. /آفتاب یزد

اتفاقات جدید در لیدری اصولگرایان


مرتضی طلایی در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره تأثیر عدم کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی بر معادلات تصمیم گیری در جریان اصولگرا برای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: هنوز قطعی نمی‌توان درباره عدم کاندیداتوری آقای رئیسی اظهارنظر کرد، چون شاید هم بیایند تا آقای رئیسی به صراحت و روشن بنایی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ندارند هر گونه پیش بینی درباره آمدن یا نیامدن ایشان موضوعیت ندارد. وی افزود: در صورت نیامدن آقای رئیسی، اگر خدای نکرده دچار تشتت کاندیدا باشیم به نظر نمی‌رسد، هیچ کدام از دیگر کاندیدا‌های اصولگرا بتوانند آن اجماعی را که نسبت به آقای رئیسی بود، ایجاد کنند. معتقدم اصولگرایان برای تضمین موفقیت در انتخابات باید به یک کاندیدا قبل از ثبت نام نامزد‌ها برسند. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه اجماع روی یک نامزد در جریان اصولگرا را ممکن، اما سخت خواند و تأکید کرد: اگر رقابت بین شخصیت‌های اصوگرا در صحنه انتخابات شکل بگیرد، بر اساس این نظر که بعد از مناظرات انتخاباتی اجماع می‌کنیم و به یک نامزد می‌رسیم، معتقدم این رویکرد شانس پیروزی جریان نیرو‌های اصولگرا و انقلابی را کاهش می‌دهد. وی افزود: شرط آنکه ۱۶ میلیون آرای آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ پشت سر نامزد جریان اصولگرا قرار بگیرد و حتی بیشتر شود آن است که جبهه اصولگرایی پیش از ثبت نام نامزد‌ها انتخابات روی یک نفر اجماع کنند، اما اگر حتی دو نفر از جریان اصولگرا در صحنه انتخابات حضور داشته باشند، آن وقت شرایط برای تجمیع آرا سخت می‌شود. این فعال سیاسی اصولگرا درباره شیفت گفتمانی ۱۶ میلیون آرای سیدابراهیم رئیسی به سمت سعید جلیلی اظهار کرد: به نظر نمی‌رسد این چنین باشد. آقای رئیسی تنها کسی است که می‌تواند اجماع ایجاد کند بقیه گزینه‌ها چنین ظرفیتی ندارد.

فعال اصولگرا: ممکن است جلیلی نامزد پایداری نباشد

حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «هنوز روی مصادیق بحثی نشده است و سخن آقای رئیسی مبنی بر اینکه تا پایان دوره پنج‌ساله خدمت خواهد کرد، امر عجیبی نبود زیرا معمولا افرادی که منصوب رهبر انقلاب هستند، می‌کوشند از سِمت خود کناره‌گیری نکنند و این انتصاب را نیمه‌کاره رها نکنند. با این اوصاف مجموعه اصولگرایان بر آقای رئیسی حسابی باز نکرده بود و تا این لحظه هم بحث مصداقی بر دیگر شخصیت‌ها رخ نداده است».او در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان تا انتخابات به یک تشکل فراگیرِ اجماع‌ساز می‌رسند، اظهار کرد: «اکنون میزبانی جامعه روحانیت مبارز مورد قبول احزاب و تشکل‌های اصولگرا قرار گرفته است و در جلسات آن شرکت می‌کنند. جامعه روحانیت در مدت اخیر سازماندهی خوبی درون خود ایجاد کرد و توانست جلسات هماهنگی را به صورت هفتگی برگزار کند. واقعیت این است که جامعه روحانیت نمی‌خواهد محور باشد، بلکه قصد میزبانی برای وحدت را دارد».این فعال سیاسی افزود: «اینکه در انتخابات مجلس جامعه روحانیت در نهایت نتوانست به عنوان داور نقش‌آفرینی کند، به دلیل آن بود که تا آن زمان هنوز ساختاربندی‌هایش کامل نشده بود و آمادگی ایفای این نقش را نداشت اما اکنون در جامعه روحانیت سازماندهی کاملی صورت گرفته است و عزم همه این است که انسجام کاملی میان نیروهای اصولگرا به وجود آید».ترقی درخصوص وضعیت انتخاباتی سعید جلیلی هم خاطرنشان کرد: «من تصور نمی‌کنم نامزد پایداری آقای جلیلی باشد اما در عین حال او نیز یکی از گزینه‌ها در بین اصولگرایان است اما به هر حال تا روز انتخابات هر جناحی می‌کوشد فرد نزدیک‌تر به خود را معرفی کند که البته در نهایت باید از میان همه گزینه‌ها بر یک نامزد اجماع شود».

اظهارات الهام امین‌زاده درباره حضور خانم‌ها در عرصه سیاست

نماینده ادوار مجلس درباره حضور خانم‌ها در سیاست توضیحاتی ارائه داد.الهام امین زاده نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حضور خانم‌ها در عرصه سیاست، گفت: خانم‌ها هم در مجلس و هم در دولت حضور خوبی دارند؛ البته شاید در بین وزرا بتوان از خانم‌ها بیشتر استفاده کرد، زیرا خانم‌های متخصصی داریم که سوابق اجرایی و تقویمی خوبی دارند و می‌توانند در سطح وزارت مفید باشند، البته در دو دهه اخیر ما وزیر زن هم داشتیم, اما معتقدم که اگر بسترهای سیاسی، حقوقی و اجتماعی فراهم شود می‌توان بیشتر از حضور خانم‌ها استفاده کرد.او با اشاره به علت این موضوع، ادامه داد: یکی از دلایل این امر عدم شناسایی دقیق خانم‌هایی است که در زمینه‌های مختلف فعال بوده و ظرفیت دارند، کمااینکه ما بیشتر باید از لحاظ کارآمدی و شایسته سالاری به خانم‌ها نگاه کنیم و خارج از فضاهای سیاسی از خانم‌هایی که تعهد و التزام لازم را به کشور و اصول انقلاب و مبانی رهبری و مدیریت لازم و تخصص های لازم را داشته باشند بهره ببریم؛ معتقدم که مباحث فرهنگی و سیاسی کاری‌ها, اجازه نمی‌دهد همه خانم‌ها بتوانند در این حوزه حضور یابند.

انتقاد یک اصولگرا از مجلس: در این شرایط فشار آوردن بر دولت به جز ضرر هیچ دستاورد دیگری ندارد


حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین در این ‌باره اظهار داشت: در ساختار سیاسی و مدیریتی کشور هر نهاد و فردی مسئولیت مشخصی دارد و لازم است همه دستگاه‌ها در حد و حدود خود فعالیت کنند تا خللی در امور ایجاد نشود. در خصوص پرونده‌ هسته‌ای که بسیار مهم است و بر همه امور کشور و به ‌خصوص بر شرایط مردم تاثیر دارد، قطعاً همه قوا باید همه توان‌شان را برای مدیریت هرچه بهتر این موضوع به کار گیرند.دبیر کل حزب سبز در ادامه سخنانش گفت: به همین دلیل باید از اتفاقی که در چند روز گذشته رخ داد ابراز تاسف کرد! ای کاش نمایندگان که فقط نظر خود را برای نگارش این قانون لحاظ کردند جلسه‌ای با قوای دیگر و همچنین شورای عالی امنیت ملی می‌گذاشتند تا با بررسی دقیق شرایط و تشخیص تبعات مثبت و منفی این قانون، از حرف و حدیث‌های این چند روز جلوگیری می‌کردند و جامعه را نسبت به این پرونده مهم نگران نمی‌کردند.

او توضیح داد: اساساً لازم است در همه امور مهم هماهنگی بین ارکان نظام برقرار باشد تا از این طریق احتمال خطا به کمترین حالت ممکن خود برسد. در واقع اصلاً صحیح نبود که مجلسی‌ها برای ورود به این موضوع از ترور شهید مظلوم فخری‌زاه استفاده کنند. به نظر من مجلس باید برای بهبود اوضاع کشور و ترمیم فضای دیپلماسی با هدف برطرف شدن مصائب اقتصادی بهتر عمل می‌کرد و دست دولت را در پوست گردو نمی‌گذاشت. اصولاً در این شرایط فشار آوردن بر دولت به جز ضرر هیچ دستاورد دیگری ندارد.حسین کنعانی‌مقدم در پایان گفت: مجلسی‌ها وظیفه نمایندگی‌شان را در چارچوب قانون پیگیری کنند تا مردم در این شرایط دشوار تصور نکنند مسئولان به جای تلاش برای خدمت و رفع موانع درگیر دعوای اصولگرایی و اصلاح‌طلبی هستند.

علت فوت آیت‌الله یزدی چه بود؟

مسئول دفتر آیت‌الله محمد یزدی گفت: مرحوم آیت الله محمد یزدی سالها از بیماری گوارشی رنج می‌برد.حجت الاسلام حمزه قربانی در گفت وگو با ایلنا در قم گفت: آیت الله محمد یزدی صبح امروز چهارشنبه ۱۹ آذر۹۹ حدود ساعت ۹:۳۰ بعلت بیماری گوارشی، درگذشت. وی گفت؛ مرحوم آیت الله محمد یزدی سالها از بیماری گوارشی رنج می‌برد اما در چند ماه اخیر شدت بیماری شأن بسیار زیاد شد و ایشان در ماه های اخیر در منزل بستری بودند.رئیس دفتر آیت الله یزدی یادآور شد: ایشان متولد سال ۱۳۱۰ بودند و امروز در حدود ۸۹ سالگی از دنیا رفتند.خاطرنشان می‌شود آیت الله یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود و چند سالی هم بعنوان رییس قوه قضاییه کشور فعالیت داشت. وی همچنین در انتخابات اخیر میان‌دوره ای مجلس خبرگان رهبری، بعنوان منتخب قم معرفی شد.

کنایه عباس عبدی به نمایندگان درباره واکسن کرونا

عباس عبدی خطاب به مجلس نوشته است: امیدواریم نمایندگان انقلابی مجلس پیش از همه نیازمندان، مثل واکسن آنفلوآنزا سهمیه‌ کافی را برای خود و خانواده محترم بر ندارند.عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی خطاب به نمایندگان مجلس نوشته است: اگر روزی واکسن کرونا هم خریدند امیدواریم نمایندگان انقلابی مجلس پیش از همه نیازمندان، مثل واکسن آنفلوآنزا سهمیه‌ کافی را برای خود و خانواده محترم بر ندارند.

ظریف: پل ساختن از مرزها، یک اولویت است

وزیر امور خارجه با بیان اینکه خط آهن خواف ـ هرات به عنوان دروازه‌ای برای افزایش تجارت و تبادلات مردم با مردم، به ثبات و توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد، تاکید کرد: پل ساختن از مرزها یک اولویت است.به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، «محمدجواد ظریف» در آستانه افتتاح خط آهن خواف - هرات در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «اهمیت خط آهن خواف - هرات به ایران و افغانستان محدود نیست و برای منطقه هم حائز اهمیت است.این خط آهن به عنوان دروازه‌ای برای افزایش تجارت و تبادلات مردم با مردم، به ثبات و توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد. پل ساختن از مرزها یک اولویت است.»

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :