رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: خاتمی، چه بخواهد و چه نخواهد، رهبری اصلاح‌طلبان را به عهده دارد / هاشمی طبا: روابط امروز ایران با چین و روسیه متعادل نیست / واکنش یک نماینده به ادعای تهیه‌کننده شهرزاد و ... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۹۱۶۰۴۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۴ 11 November 2020

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

شرط مصباحی‌مقدم برای مذاکره با آمریکا

غلامرضا مصباحی‌مقدم گفت‌:‌ آمریکا تا وقتی خودش را ابرقدرت جهان می‌داند، محال است با ایران سازش کند. در واقع شرط مذاکره با آمریکا این است که ایران را قدرت دسته‌چندم جهانی و از کشورهایی چون چین و روسیه پایین‌تر نبیند. وی توضیح داد: همانطور که‌ آمریکایی‌ها نگاه‌شان به ایران پشتوانه استراتژی بلندمدت دارد،‌ ما هم باید استراتژی بلندمدتی داشته باشیم و بدانیم آمریکا تا وقتی خودش را ابرقدرت جهان می‌داند، محال است با ایران سازش کند. در واقع شرط مذاکره با آمریکا این است که ایران را قدرت دسته‌چندم جهانی و از کشورهایی چون چین و روسیه پایین‌تر نبیند. غلامرضا مصباحی‌مقدم‌ در پایان گفت‌: بسیار بعید است که ایالات متحده بخواهد ایران را کشوری صاحب‌رای و قدرت بداند و به همین دلیل،‌ هر نوع تعاملی بین ما و آنها محال است.

آشنا: اجازه نخواهیم داد استقلال و اقتدار دولت را به گروگان بگیرند

مشاور رئیس جمهوری تصریح کرد: همان طور که اجازه نداده‌ایم معیشت مردم را به گروگان بگیرند، اجازه نخواهیم داد استقلال و اقتدار دولت را به گروگان بگیرند. حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «اجازه نداده‌ایم معیشت مردم و استقلال و اقتدار دولت را به گروگان بگیرند.» اگر مذاکره‌کنندگان اصولگرا باشند، مذاکره اشکالی ندارد. 
حمیدرضا ترقی در پاسخ به این که اگر مذاکره کننده ها اصولگرا باشند مذاکره اشکالی ندارد، گفت: قطعا بله، مذاکره در صورت ضرورت به وسیله کسانی که بتوانند منافع ملت را حفظ کنند و نفوذ ناپذیر باشند، می تواند اتفاق بیفتد. مانند تیم مذاکره کننده هسته ای نباشد که دو نفوذی آمریکا داخلش باشد و مسائل امنیتی و اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار داد. در چنین شرایطی می توان از مذاکره استفاده کرد. مگر ما در جاهای دیگر نظیر همین مذاکره با چین ضرر کرده ایم؟ این مذاکرات منطقی صورت گرفته و توافقاتی در حال انجام است. مذاکراتی که برد ـ برد باشد، ملاک است و طرف چینی هیچ گاه به دنبال این نبوده که برد و باختی در مذاکره اتفاق بیفتد. اما باید بگویم یقینا نمی شود با آمریکایی ها که ذاتا به مذاکرات برد-باخت بها می دهند، مذاکره کرد.


استاندار تهران: من موافق تعطیلی دو هفته‌ای تهران هستم

محسنی بندپی، استاندار تهران درباره تعطیلی دو هفته‌ای تهران گفت: همانطور که وزیر کشور و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته اند، این موضوع در حد پیشنهاد است. باید این مورد در ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی شود. او افزود: موضوع تعطیلی دو هفته‌ای تهران تاکنون در صحن ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی نشده است. به عنوان یک نیروی بهداشتی و کارشناس با موضوع تعطیلی دو هفته‌ای تهران موافق هستم و این موضوع از طرف ستاد مبارزه با کرونا استان تهران به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد داده شده است. محسنی بندپی ادامه داد: واقعیت این است که کادر درمان خسته شده اند و با توجه به آمار بیماران بستری باید شرایطی فراهم کنیم تا بار بیمارستان‌ها کم شود؛ البته برنامه جدید مبارزه محله محور با همکاری بسیج آغاز شده است.

ریاست جمهوری: به سازمان بازرسی اطلاعات غلط داده‌اند


روابط‌ عمومی دفتر رئیس جمهوری در اطلاعیه‌ای در پاسخ به ادعای مطرح درباره اعتبار تخصیص یافته برای دانشگاه شهید بهشتی، تاکید کرد: آنچه به نقل از رئیس سازمان بازرسی کل کشور در یکی از رسانه ها منتشر شده، اشتباه و احتمالا حاصل ارائه اطلاعات نادرست به ایشان بوده است. در این اطلاعیه روابط عمومی ریاست جمهوری همچنین آمده است: سازمان برنامه و بودجه با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تکذیب این موضوع، اطلاعات دقیق در این زمینه را ارائه کرده است. روز سه‌شنبه خبری به نقل از درویشیان رئیس سازمان بازرسی کشور درباره تخصیص ۱۲۰ میلیارد تومان به دانشگاه شهید بهشتی جهت تأسیس دانشکده فناوری‌های نوین این دانشگاه منتشر شده، مبنی بر اینکه مبلغ تخصیص یافته به صورت غیرقانونی و از محل اعتبار یک میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا انجام گرفته که پس از تذکر این سازمان منبع اعتبار این بودجه تغییر کرده است.


کدخدایی: شاید مساله ریاست جمهوری زنان حل شود

عباسعلی کدخدایی: ممکن است مساله انتخاب زنان برای ریاست‌جمهوری در دوره‌های آینده از لحاظ فرهنگی، فقهی و ... حل شود؛ مثالی هم که بیان می‌کنم، بحث خانم دستجردی در دولت احمدی‌نژاد است. تا همان زمان هم موضوع وزارت زنان همچنان محل بحث بود و در آن دوره با همه مباحث حل شد. مشکلاتی وجود داشت و در نهایت پذیرفته شد. الان نمی‌توانید در بحث وزارت زنان به عقب برگردید و بگویید خانم‌ها نمی‌توانند وزیر شوند. در انتخابات ریاست‌جمهوری هم حضور بانوان به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری در ادوار آینده ممکن است حل شود؛ با حل مباحث فقهی، با حل مسائل فرهنگی و ... .

واکنش یک نماینده به ادعای تهیه‌کننده شهرزاد


«جبار کوچکی نژاد»، نماینده مردم رشت در مجلس یازدهم، در رابطه با اظهارات امامی مبنی بر متهم خواندن مجلس گفت: در زمان‌ مسئولیتم چیزی به من ابلاغ نشده است. در آن زمان همه اسناد به کمیسیون اصل نود و کمیسیون اقتصادی و آموزش مجلس تحویل داده شده است. در اسنادی که به دادگاه تحویل داده‌ایم، همه چیز روشن است. او ادامه داد: قانون، حق تحقیق و تفحص را به مجلس داده است و گزارش ها را به دادگاه ارایه می دهیم و در نهایت این دادگاه است که محکومیت را برای این افراد اتخاذ می‌کند. شکایت امامی وارد نیست. کوچکی نژاد در رابطه با این اظهار نظر امامی‌ مبنی بر این که یکی از اعضای کمیسیون وجهی را دریافته است، گفت: من که از چنین چیزی اطلاع ندارم. طبق گزارش هایی که در مجلس دهم ارایه کرده ایم در آن زمان، او ادعایی در رابطه با رشوه، مطرح نکرده است. او در پایان گفت: در آن زمان هم برای عقب نشینی کمیسیون از تحقیق و تفحص اتهاماتی را وارد کردند اما به جایی نرسید. امامی برای اینکه از یک واقعیت فرار کند به دنبال فضاسازی است، اگر واقعا نماینده از امامی رشوه گرفته است، آن را به دادگاه ارایه بدهد. اما اگر او اسنادی را در رابطه با این ادعایش ارایه ندهد، باید دادگاه با او شدیدتر برخورد کند.

پیشنهاد ایران برای بازسازی سوریه

دستیار ارشد وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه بحران سوریه باید از طریق راه حل سیاسی حل شود، تاکید کرد که ایران ایجاد صندوق بین المللی برای بازسازی سوریه را پیشنهاد می دهد. به گزارش المیادین، علی اصغر خاجی، دستیار ارشد وزیر امورخارجه کشورمان در اجلاس بازگشت آوارگان سوریه ـ که در دمشق در حال برگزاری است ـ گفت: مشکلات آوارگان سوری نتیجه جنگی است که بر کشور سوریه تحمیل شد. وی گفت: گروه های تروریستی مورد حمایت آمریکا اجازه نمی دهند که آورگان سوری اردوگاه الرکبان در مرز با اردن را ترک کنند. خاجی تاکید کرد: حل مساله بازگشت آوارگان سوری، ضروری است و نباید برای دستیابی به پول از آن بهره برد. وی خاطرنشان کرد: برخی کشورها که سیاست های آنان در سوریه با شکست مواجه شده است، از طریق قانون سزار (تحریم‌های آمریکا علیه سوریه) مردم سوریه را مجازات می کنند. علیرغم خطرات انتشار ویروس کرونا، دولت آمریکا تحریم های غیر انسانی خود علیه مردم سوریه را شدیدتر کرد.

خداحافظی قاضی مقیسه با دادگاه انقلاب

در حالی که مدیرعامل خبرگزاری قوه قضاییه در توئیتی نوشت: مقیسه از دادگاه انقلاب رفت، اعتماد مقصد بعدی این قاضی معروف را اعلام کرد. شنیده‌های اعتمادآنلاین حاکی از آن است که قاضی مقیسه مدتی‌ است از دادگاه انقلاب به دیوانعالی کشور منتقل شده است. رسیدگی به بسیاری از پرونده‌های امنیتی در سال‌ها توسط قاضی مقیسه انجام شده است. در خصوص علت این انتقال به صورت رسمی چیزی منتشر نشده اما به نظر می‌آید با توجه به تحولات در دوره جدید قوه قضائیه، آراء قاضی مقیسه با رویکرد ریاست قوه قضاییه همخوانی نداشته تا جایی که شنیده می‌شود در چندین نوبت، آرا صادر شده مقیسه توسط رئیس قوه‌ قضاییه متوقف و یا با عفو محکومان این شعبه موافقت شده بود.رئیس قوه قضائیه در چند سخنرانی از برخورد سخت با جرائم امنیتی مثل ترور، جاسوسی و برهم زدن امنیت سخن گفته بود؛ اما با تفکیک بین اعتراض و اغتشاش اعلام کرده بود: باید صدای معترض را شنید.این در حالی بود که در آرای بعضی از قضات دادگاه انقلاب از جمله مقیسه، این تفکیک محسوس نبوده است.سازگار نشدن قاضی مقیسه با این رویکرد پس از نزدیک به دو سال می‌تواند از دلایل انتقال او از دادگاه انقلاب به دیوانعالی کشور باشد.قاضی زرگر سال ها با قضاوت در دادگاه انقلاب از قضات شناخته شده در پرونده های مهم و امنیتی محسوب می شود. از این پس، مسئولیت دادگاه انقلاب را بر عهده خواهد داشت.از آنجایی که پست ریاست دادگاه انقلاب یک مسئولیت اداری ورای قضاوت است که به عهده احمد زرگر گذاشته است، به نظر می‌رسد از این به بعد نقش این قاضی با سابقه در عرصه رسیدگی به پرونده‌های امنیتی کمرنگ خواهد شد.

دو پاسخ کدخدایی به احتمال ردصلاحیت احمدی‌نژاد در ۱۴۰۰

سخنگوی شورای نگهبان به پرسشی درباره کاندیداتوری احمدی نژاد در انتخابات آینده پاسخ داد. سخنگوی شورای نگهبان در بخشی از مصاحبه با روزنامه فرهیختگان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما پیش از این گفته بودید کسانی که سابقه ردصلاحیت داشتند برای ثبت‌نام نیایند. چند بار نیز سعی کردید توضیح دهید اما مشکل برطرف نشد. به‌طور مثال زاکانی که یک‌بار رد شده نباید برای ثبت‌نام بیاید، گفت: نگاه من به مصداق خاصی نبود، کما اینکه درباره مجلس هم برخی نمایندگان که صلاحیت آنها تایید نشده بود دوباره آمده بودند و با توجه به شناختی که از پرونده آنها داشتم، گفتم فایده‌ای ندارد و مراجعه نکنید، لذا بحث من از جهت عملکردی بود. وی افزود: ما افرادی را داشتیم که ثبت‌نام می‌کنند و هیچ منعی ندارد و من هم نمی‌توانم مانع آنها شوم ولی توصیه کردم کسی که می‌داند چه وضعیتی دارد و نظر شورای نگهبان چیست، مراجعه نکند تا بار شورای نگهبان سبک شود اما اگر می‌خواهند بیایند منعی ندارد.وی در پاسخ به اینکه احمدی‌نژاد برای انتخابات ۱۴۰۰ بیاید مشکلی نیست؟ گفت: نمی‌دانم. کدخدایی در پاسخ به پرسش قطعا رد می‌شود، نیز پاسخ گفت: نمی‌دانم.

امیری: دولت از برخی نمایندگان شکایت کرده است

معاون پارلمانی رییس جمهوری با تاکید بر اینکه در هیچ جای قانون اهانت، نشر اکاذیب، نسبت ناروا و افترا تحت هر عنوانی برای هیچ کس قابل قبول نیست، گفت: معاونت حقوقی ریاست جمهوری از چند نماینده مجلس در رابطه با اهانت به رییس جمهوری شکایت کرده است.حسینعلی امیری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت و گو با خبرنگاران گفت: نمایندگان مجلس در ارتباط با وظیفه خاص نمایندگی‌شان می‌توانند در همه امور کشور اظهارنظر کنند. اما در هیچ جای قانون اهانت، نشر اکاذیب، نسبت ناروا و افترا تحت هر عنوانی برای هیچ کس قابل قبول نیست.وی ادامه داد: ما موارد معدود و محدودی داشتیم که نطق یا اظهارنظری در واقع واجد این عناوینی بود که متضمن این مصادیق باشد؛ بنابراین، معاونت حقوقی رییس جمهوری این موضوع را در دستگاه قضایی پیگیری می‌کند.

نماینده مجلس: طهرانی مقدم آدرس پیشرفت را در واشنگتن جست و جو نکرد

نماینده گرمسار و آرادان در مجلس با اشاره به سالگرد شهادت شهید طهرانی مقدم است، گفت: شهید طهرانی مقدم آدرس پیشرفت را در واشنگتن دی سی جست و جو نکرد و با نگاه به داخل و استفاده از جوانان نخبه، مومن و انقلابی، ایران را به قله تکنولوژی موشکی رساند.اردشیر مطهری در پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: امروز سالگرد شهادت شهید تهرانی مقدم است.وی تاکید کرد: مردی که آدرس پیشرفت را در واشنگتن دی سی جست و جو نکرد و با نگاه به داخل و استفاده از جوانان نخبه، مومن و انقلابی، ایران را به قله تکنولوژی موشکی رساند؛ این یک الگوست.

احتمال تجدید نظر درمورد لوایح FATF بعد از بازگشت آمریکا به برجام

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه آمریکا برای مذاکره با ایران باید ابتدا به اشتباهات دولت ترامپ اذعان داشته باشد و روند سابق را ابطال کند، گفت: اینکه گفته می‌شود شاید دولت جدید آمریکا برای بازگشت به برجام پیش شرط‌هایی را پیش روی ایران قرار بدهد، یک ترفند عجیب است. اینکه یک دولتی برجام را امضا کند، دولت بعدی از برجام خارج شود و دولت سوم بخواهد تعهدات و حقوق طرف قرارداد امضا شده را اضافه و کم کند، برای ما قابل قبول نیست. حرف ما روشن است و تاکید ما این است که آمریکا باید بدون هیچ پیش شرطی به برجام بازگردد. این نماینده مجلس همچنین درباره فضای عمومی مجلس درباره برجام، گفت: هنوز مجلس حرفی درباره این موضوع نزده است و ما زمانش که برسد تصمیمات لازم را اتخاذ خواهیم کرد و تصمیمات ما نیز مبتنی بر مصالح کشور است.این فعال سیاسی اصولگرا همچنین درباره سرنوشت FATF و پالرمو، گفت: این مسائل از مجلس گذشته و امروز در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است و آنان بر اساس مصالح کشور تصمیم گیری خواهند کرد. اگر تحریم‌ها برداشته و مشخص شد که موانعی به خاطر این دو موضوع پیش روی ایران قرار دارد، آن زمان ممکن است ضمن حفظ استقلال و شان کشور و با شروطی که مجلس پیشتر برای آنها مانند اینکه ایران دارای قوانین پولشویی است و تعریف ایران از تروریسم متفاوت از تعریف و نظر اروپا و آمریکاست، می‌توان اصلاحاتی را در این دو موضوع در نظر گرفت. البته همه این موارد باید در مجمع بررسی شود و اعضا بر اساس مصالح ملی تصمیم گیری کنند.

هاشمی طبا: روابط امروز ایران با چین و روسیه متعادل نیست

هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با «انتخاب» اظهار داشت: موضوع برجام تاحدودی متفاوت از روابط مستقیم بین ایران و آمریکاست و من فکر می‌کنم که با توجه به مواضعی که آقای بایدن نسبت به برجام در ایام انتخابات داشته است، این امکان وجود دارد که برجام در دوران آقای بایدن نسبت به دوران آقای ترامپ شرایط متفاوتی پیدا کرده و به سمت تعادل برود.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین در پاسخ به پرسشی درمورد لزوم روابط متوازن ایران با غرب و شرق برای احیا شرایط اقتصادی خود اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این است که طی چهل سال گذشته دنبال سیاست‌هایی نرفتیم که بتواند به رشد و توسعه کشور کمک کند. واقعیت این است که ما در این دوران همواره به دنبال تصمیمات و راهکارهای آنی و لحظه‌ای بودیم. شاید این بدان دلیل بوده که ما خواهان رضایت مردم در همان لحظه و مقطع بودیم و بر همین اساس از رشد و توسعه کشور غافل ماندیم. وی افزود: من اعتقاد دارم ما حتی در روابط با شرق نیز نتوانستیم آن تعادل مطلوب را حفظ کنیم. روابط امروز ما با چین و روسیه متعادل نیست و اتفاقا یک تحمیل بوده که همه این ها بر اساس فقدان تعادل در روابط بین شرق و غرب پذیرفتیم. ضمن اینکه ما در این دوران بر تقویت توان تولید و رشد و توسعه در داخل تمرکز نکردیم.

خاتمی، چه بخواهد و چه نخواهد، رهبری اصلاح‌طلبان را به عهده دارد

محمود صادقی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره لیدر جریان اصلاحات، گفت: آقای خاتمی چه بخواهد و چه نخواهد، رهبری اصلاح‌طلبان را به عهده دارد. اگر چه خود ایشان از لحاظ سجایای اخلاقی‌ که دارند معمولا از داشتن رهبری فردی اطلاح طلبان اجتناب کرده و به دنبال رهبری جبهه‌ای یا تشکیلاتی اصلاحات هستند.وی ادامه داد: در چند انتخابات اخیر شاهد تلاش های ایشان از طریق جبهه‌های تشکیلاتی یا حزبی، مانند شورای هماهنگی جبهه اصلاحات یا شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بودیم تا رهبری جبهه ای رخ بدهد؛ اما با وجود تلاش های ایشان، به دلیل چهره کاریزماتیکی که دارند، همگان جایگاه متمایزی برایش متصور هستند. برای مثال، شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اگر برای انتخابات مجلس یا شوراها لیستی هم تهیه می‌کرد، نیاز به پشتیبانی خاتمی داشته و بدون این پشتیانی فردی، گویی این لیست اصلا مقبولیت اجتماعی پیدا نمی‌کرد و تاکنون به همین صورت بوده است. این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان آنکه با وجود برخی حوادث، مانند حوادث دی ۹۶، موضع گیری آقای خاتمی در قالب موضع‌گیری مجمع روحانیون مبارز، عمدتا در افکار عمومی با انتقادهایی رو به رو شد، خاطرنشان کرد: آن موضع‌گیری هم به این دلیل بود، در مواقعی که موجودیت نظام در مخاطره قرار می‌گیرد، طبیعی است که تمام اصلاح‌طلبان احتیاط کرده و حفظ نظام را با حفظ اعتقادهای خودشان، ترجیح می‌دهند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :