معاون سلامت اداره کل دامپزشکی البرز با بیان اینکه در استان کانونی برای این بیماری گزارش نشده می گوید: برای پیشگیری از این بیماری اطلاع رسانی لازم از طریق رسانه ها و سیمای استان و همچنین با پیامک ارسالی از جانب اتحادیه دامداران استان به همه دامداران انجام شده است.
کد خبر: ۷۲۶۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰ 17 March 2019

به گزارش «تابناک البرز»؛ حسین طرق می افزاید: جلسه ای با اتحادیه دامداران برگزار و تاکید شد که همه اعضا با استقبال از واکسیناسیون برای واکسن دام ها اقدام کنند و با رعایت اصول قرنطینه در دامداری، ورود و خروج دام، خوراک، وسایل نقلیه و... باید کنترل و رعایت شود و اگر خودرویی به دامداری وارد می شود حتما باید ضدعفونی شود. 

طرق با اشاره به اینکه نقل و انتقال دام در زمان اجرای طرح واکسیناسیون ممنوع است می گوید: سومین طرح واکسیناسیون امسال از18 بهمن شروع شده و تا پایان اسفند ادامه دارد و در این مدت باید از نقل و انتقال و جابجایی دام خودداری شود.

معاون سلامت دامپزشکی البرز می گوید: در این طرح برای گاوداری های سنتی هم تهیه واکسن و هم تزریق آن توسط اکیپ دامپزشکی و رایگان انجام می شود و در دامداری های صنعتی هم، هزینه تامین واکسن با خود دامداری اما تزریق بر عهده دامپزشکی و به طور رایگان انجام می شود.

طرق اظهار می کند: بیماری تب برفکی یکی از بیماری های ویروسی و واگیردار است که در همه زوج سم ها و دام های اهلی سنگین و سبک مانند« گاو، گوسفند،گوزن، گاومیش و بز شیوع پیدا می کند. این دام ها نسبت به این بیماری بسیار حساس هستند و اگر کانونی دیده شود به شدت شیوع پیدا می کند. حتی با علوفه و خوراکی که از دامداری آلوده وارد شود به سرعت مبتلا می شود.

وی می افزاید: علائم آن بستگی دارد که در کجای بدن دام باشد، گاهی در دهان دام می زند که مانع غذا خوردن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن دام می شود و گاهی بین سم حیوان می زند که اندام حرکتی را از کار می اندازد و حیوان را زمین گیر می کند و گاهی ممکن است در دام های آبستن روی پستان حیوان باشد که مانع دوشیدن آن می شود. این بیماریدر دام های جوان ماننده بره، بزغاله و گوساله می تواند کشنده هم باشد. 

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی البرز با بیان اینکه برای جلوگیری و مبارزه با قاچاق دام باید طرح هویت دار کردن دام اجرایی شود می گوید: در دستورالعمل جدید هیات وزیران این امر پیش بینی شده که همه دام های کشور باید هویت دار شوند البته این طرح هنوز در حد پیش نویس است اما با اجرا شدن آن در حوزه قاچاق دام بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

«حسین طرق» می افزاید: در این دستورالعمل عنوان شده که همه دام های کشور باید با پلاک 10 رقمی یا شناسه 15 رقمی اختصاصی برای هر دام هویت دار شوند. 

 مهلت 6 ماهه برای دام سنگین و یکساله برای شناسه دار شدن دام سبک

 طرق می گوید: در دستورالعمل ارسالی از هیات وزیران برای دام های سنگین مانند گاو، گوساله، شتر و گاومیش 6 ماه و برای دام سبک مانند گوسفند یک سال مهلت داده شده که هویت و شناسه دار شوند.

وی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست مجری این طرح سازمان جهارکشاورزی است یا اداره دامپزشکی، می افزاید: آنچه اهمیت دارد این است که قدم اول برای جلوگیری و مبارزه با قاچاق دام هویت دار شدن دام هاست تا جلوی این نوع سواستفاده و تخلف گرفته شود.

طرق اظهار می کند: از طریق دامپزشکی بقیه بسترها پیش بینی شده و در حال اجراست مانند سامانه قرنطینه که آنلاین است وبه سامانه صدور بارنامه که به سازمان حمل و نقل جاده ای کشور است لینک شده است.

معاون سلامت اداره کل دامپرشکی البرز اضافه می کند: هر خودرویی که بخواهد برای نقل و انتقال دام اقدام کند اول باید از سامانه یا شرکت حمل و نقل پیش بارنامه بگیرد بعد مجوز حمل و نقل را از اداره دامپزشکی دریافت کند بعد روی مجوز حمل بارنامه اصلی را می گیرد.

طرق می گوید: به این ترتیب همه دام هایی که با مجوز دامپزشکی نقل و انتقال داده می شوند هم از نظر بهداشتی دام تحت کنترل است و هم از نظر مجوز دامپزشکی مشکلی ندارد. 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار