کد خبر: ۴۴۸۴۶۷
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۷ 26 June 2017
عربستان سعودي براي دومين بار در يک هفته اخير از بازداشت چند ايراني خبر داد، با اين تفاوت که اين بار رسانه سعودي ادعا کرده است که اين افراد در ارتباط با اقدام تروريستي اخير در مسجدالحرام بازداشت شده اند، ادعايي که بلافاصله با واکنش رئيس کميسيون امنيت ملي ايران مواجه شد.

علاء الدين بروجردي در واکنش به انتشار اين خبر آن را خبرسازي ناشيانه با هدف مخفي کردن اختلافات داخلي بين حکام عربستان به خصوص بعد از تعيين وليعهد جديد در اين کشور خواند و تاکيد کرد اين خبرسازي درحالي رخ داده که ايران همواره نهايت حرمت و احترام را براي جايگاه مقدس حرمين شريفين قائل است وخيلي بيشتر از عربستان به اين موضوع پايبند است. بنابراين اين تنها شيطنت رسانه‌اي براي لاپوشاني اختلافات بين سران حاکم در عربستان است.

اوايل هفته گذشته نيز رسانه ها از بازداشت 3 ماهيگر ايراني از سوي نيروهاي گشت دريايي عربستان و کشته شدن يک صياد در تيراندازي به سمت قايق ماهيگران خبر دادند، خبري که با بازتاب و حواشي گسترده اي همراه بود و البته خبرسازي رسانه هاي سعودي را به دنبال داشت.

رياض ادعا کرد که اين قايق ها متعلق به صيادان نبوده و از آن براي انتقال سلاح استفاده مي شده است، و به همين خاطر به سمت آن شليک کرده اند، اين خبرسازي به همين جا ختم نمي شود و عربستان 3 صياد دستگير شده را نيز از عوامل نيروهاي سپاه معرفي کردند، ادعايي که با واکنش تهران و تکذيب قوي آن مواجه شد.

نخست اين وزارت کشور بود که ماجرا را تشريح کرد و اين سه قايق را صرفا قايق هاي صيادي عنوان کرد که به دليل ناپايدار بودن وضعيت جوي به مرزهاي آبي عربستان کشيده شده اند، سپس اين سپاه بود که وارد ماجرا شد و به ادعاي نظامي بودن افراد بازداشت شده واکنش نشان داد و تاکيد کرد هيچ کدام از نيروهايش از سوي عربستان بازداشت نشده اند.

ناظران بر اين باورند که عربستان تلاش مي کند ايران را وارد فاز جديدي از بحران سازي در منطقه کند، تلاشي که البته از 2 سال گذشته و با تعطيلي سفارت خانه اش در تهران و ائتلاف متحدانش عليه ايران آغاز کرد و تا به امروز به شيوه و روش هاي مختلف ادامه دارد.

عربستان ارتباط با ايران را بهانه قطع گسترده و همه جانبه روابط خود با قطر کرد، بهانه اي که 3 سال پيش دليل حمله رياض به يمن بود و فقيرترين کشور خاورميانه را به يک منطقه جنگ زده تبديل کرد، جنگي که بدون هيچ دستاوردي اکنون به باتلاقي براي رياض و متحدانش تبديل شده است.

اما اين پايان بازي رياض عليه ايران نيست، کشوري که اکنون دوران جديدي از سياست ورزي شاهزاده هاي بي تجربه اش را سپري مي کند عربستان سعودي نه به پنجره هاي باز ديپلماسي که ظريف تاکنون بارها به آن اشاره کرده است توجه مي کند و نه حتي معاني حسن همجواري و محافظه کاري در قبال کشورهاي همسايه مسلمان را در کي مي کند، چيزي که البته در دوران پادشاهي ملک عبدالله، پادشاه پيشين اين کشور در سياست خارجي رياض ديده مي شد.

عربستان تلاش مي کند هرروز به بهانه اي اتهامي عليه ايران وارد کند افکار عمومي را عليه تهران متمرکز کند تا شايد موفقيت هاي اخير کشور را در مقابله با ترويسم در منطقه سوريه و عراق و به ويژه حمله موفقيت آميز اخير موشکي سپاه مواضع داعش در سوريه از يک سو و از سوي ديگر کليدي شدن نقش تهران در حل مسائل منطقه از سوي پايتخت هاي اروپايي و سرازير شدن سرمايه گذاران خارجي به ايران را زير سوال ببرد. حربه اي که البته با ديپلماسي همچنان فعال وزارت خارجه و همراهي و هماهنگي ميان نهادهاي مختلف نظامي و سياسي مي تواند بي نتيجه باقي بماند.



نامه نیوز
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار