رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: سهم بخش کشاورزی از شرکت‌های دانش‌بنیان تنها چهار درصد است.
کد خبر: ۱۱۰۷۴۹۳
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۷ 28 May 2023

 

 

به گزارش تابناک مرکزی،محمد جواد عسگری در گردهمایی کشاورزان و باغداران شهرستان ساوه افزود:این میزان سهم شرکت‌های دانش بنیان در ایران با توجه به ظرفیت‌های اقلیمی و نیروی متخصص در حوزه کشاورزی بسیار اندک است که باید تلاش کرد این میزان رشد پیدا کند.
وی یادآورشد:افزایش سهم بخش کشاورزی از شرکت‌های دانش بنیان برای حضور فعال ایران در بازارهای خارجی ضروری است.
وی افزود: ایران به دلیل برخورداری از اقلیم‌های مختلف، جایگاه ارزشمندی در حوزه امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی دارد.
عسگری با بیان اینکه بخش کشاورزی ایران بزرگترین بخش خصوصی کشور است، افزود: چهار میلیون و ۵۰۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی ایران فعالیت دارند و نقش ۲۵ درصدی در اقتصاد و ۳۵ درصدی در اشتغال کشور دارد و با این وجود چالش‌هایی نیز پیش رو دارد.
وی با تاکید بر اینکه برای برطرف کردن چالش‌های حوزه کشاورزی باید زیرساخت‌ها در این بخش تعریف و تقویت شود، یادآور شد: در حوزه تقنینی نمایندگان مجلس تلاش کردند برای برطرف کردن چالش‌های حوزه کشاورزی قوانین مندرس و کهنه را بروز کنند تا تولید بیشتر و با کیفیت با نگاه ارزآوری و اشتغال بیشتر در این بخش رقم بخورد.
عسگری گفت: در راستای منویات رهبر معظم انقلاب کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با هماهنگی دولت مسیر توسعه بخش کشاورزی را دنبال کرده و حمایت جدی از تولیدکنندگان کشاورزی با بهره گیری از ایده های خلاقانه کشاورزان را در دستور کار قرار داده است.
وی بیان کرد: در حوزه امنیت غذایی و مباحث مربوط به ماموریت دولت، قوانین مناسبی تصویب و اعتبارات خوبی تخصیص داده شده است و با استمهال وام‌ها و تلاش برای تامین نهاده‌ها حمایت جدی از فعالان کشاورزی صورت گرفته است و فضایی در کشور ایجاد شده تا به توسعه پایدار در بخش کشاورزی دست پیدا کنیم.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص امنیت سرمایه گذاری نیز گفت: برای سرمایه گذاری در حوزه نهاده‌های دامی به منظور تولید غذای سالم و حفظ سلامت مردم مجلس شورای اسلامی اقدامات موثری انجام داده و معتقد است امنیت غذایی و تولید غذای سالم مانع از هزینه کرد بالا برای درمان مردم خواهد شد.
وی گفت: برای حضور فعال بازارهای خارجی به حداقل رساندن بروکراسی‌های اداری برای تسهیل در امور کشاورزی و بهره گیری از ظرفیت و دانش فارغ التحصیلان کشاورزی از موضوعاتی است که مجلس دنبال می‌کند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: به منظور هم افزایی مراکز تحقیقاتی و ارتقای توانمندی ها در بخش تولید، در حال پیگیری ایجاد دهکده علم و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی در ساوه هستیم.
حجت‌الاسلام محمد سبزی افزود: سه مرکز تحقیقات علمی در حوزه کشاورزی ساوه وجود دارد که با تبدیل این مراکز به دهکده علم و فناوری علاوه بر ایجاد تحول در بخش کشاورزی منطقه می‌توان از زیرساخت‌های آن به نحو مطلوب استفاده کرد.
وی با اشاره به مزیت ساوه در حوزه صنعت و کشاورزی افزود: مزیت کشاورزی ساوه کمتر از ظرفیت‌های صنعتی این خطه در کشور معرفی شده در حالی‌که این شهرستان قطب کشاورزی ایران با تولید بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی از جمله انار، پسته، زیتون، طالبی، گندم و جو است.
حجت الاسام سبزی به وجود افزون بر ۱۱ هزار هکتار باغ پسته در زرندیه و ساوه و ۱۰ هزار هکتار باغ انار در ساوه گفت: شهر یاقوت‌های سرخ سال گذشته میزبان جشنواره ملی انار ملی بود و قرار است این جشنواره در سطح بین‌المللی نیز برگزار شود.
حجت الاسلام سبزی با اشاره به مشکل کم آبی در ساوه و زرندیه گفت: به دلیل تنش‌های آبی متاثر از کمبود بارش‌ها و کاهش حجم دریاچه سد الغدیر ساوه کشاورزی منطقه در معرض خطر است و اگر بارندگی نباشد حتی در تامین نیاز آب شرب با چالش مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری شتاب گرفته است، افزود: اجرای طرح انتقال سهم آب ساوه به عنوان بزرگترین طرح عمرانی استان مرکزی با تخصیص اعتبار در سفر هیات دولت به استان مرکزی توسط پیمانکار شتاب گرفته است.
حجت الاسلام سبزی یادآور شد: شیوه کشاورزی سنتی و آبیاری غرقابی منسوخ شده است و در شرایط کنونی که بحران آبی گریبانگیر کشاورزان است باید از شیوه علمی در حوزه کشاورزی استفاده کرد.
امام جمعه ساوه هم گفت: دین مبین اسلام ۲‌ وظیفه مهم شامل آبادی زمین و آبادی زمینه را بر عهده انسان قرار داده است و براساس قرآن زمین باید توسط جامعه بشری آباد شود و کشاورزان وظیفه دارند در راستای آبادی زمین برای برطرف کردن نیاز جامعه بشری تلاش کنند.
حجت‌الاسلام جعفر رحیمی افزود: کشاورزی و دامداری از مولفه‌های توسعه‌ای یک کشور محسوب می‌شود و ایجاد و تقویت این ۲ مزیت موجب ایجاد اشتغال، کارآفرینی و خلق ثروت خواهد شد.

 

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار