آن گونه که علی سررشته، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری گروه صنعتی ماشین‌سازی تبریز می گوید، به روزسازی فاز نخست این واحد صنعتی ۵۰ ساله نیازمند تنها ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار است.
کد خبر: ۱۰۸۰۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۷ 01 December 2022

به گزارش تابناک تبریز، سررشته که فارغ التحصیل دکترای متالوژی است، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: سند نوسازی این مجموعه در دو فاز و در بازه زمانی یک ساله تعریف شده که در مجموع ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و در صورت انجام، ضمن امکان بازگشت سرمایه در عرض پنج سال، می توان بدهی های باقی مانده از سال های گذشته به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان را هم پرداخت کرد.

مدیرعامل ریخته گری ماشین سازی تبریز افزود: اگر فقط فاز یک این مجموعه با ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه هم راه اندازی شود، می توان با درآمد این فاز، فاز دوم را هم راه اندازی و به بهره برداری رساند.

وی اضافه کرد: شرکت را در حالی که فقط ۱۲ میلیون تومان موجودی در حساب آن وجود داشت، تحویل گرفته و در حدود این ۲ سال، ضمن پرداخت حقوق کارگران در اول هر ماه، ۳۰ میلیارد تومان هم از بدهی های شرکت را پرداخت کرده ایم.

سررشته، از بازدید نمایندگان سه شرکت روس، ترک و صرب از شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز در این اواخر خبر داد و گفت: با توجه به قدیمی بودن خط تولید شرکت، این بازدید ها منجر به عقد قرارداد نشد.

وی با اشاره به اینکه ریخته گری، ۶۰ مشتری بالقوه دارد که در صورت بهبود شرایط تولید می توانند به بالفعل تبدیل شوند، افزود: با توجه به اینکه شرکت ریخته گری ماشین سازی در لیست واگذاری قرار گرفته، نه امکان ورود بخش خصوصی برای نوسازی آن وجود دارد، و نه دولت برای به روز رسانی خط تولیدش اقدام می کند که این امر موجب غیر رقابتی شدن محصولات شرکت در بازارهای داخلی و خارجی شده است.
سررشته از تدوین سند نوسازی شرکت ریخته گری خبر داد و اضافه کرد:

ذوقی، مدیر تولید شرکت ریخته گری گروه صنعتی ماشین سازی تبریز نیز با اشاره به مشکلات پیش روی این مجموعه و کارگران آن می گوید: در حالی شرکت با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می کند که مشکلاتی چون فرسوده بودن دستگاه ها، نبود نقدینگی، نبود روشنایی و آلودگی محیط کارگاه ها به گرد و غبار و گاز های سمی؛ ریخته گری ماشین سازی تبریز را در شرایط سختی قرار داده است.

اما بازدید میدانی خبرنگاران از کارگاه های شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز که تا ۳۰ سال قبل در نوع خود در کشور رقیب نداشت، گویای وضع نا بسامان آن بوده و بیانگر این حقیقت است که این شرکت به رغم داشتن نیروی انسانی متخصص و کارآمد و همچنین زیرساخت های لازم، نمی تواند با تکنولوژی زمان جنگ جهانی دوم قامت راست کند.

مصادف شدن شرایط کنونی ریخته گری ماشین سازی با بحران انرژی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین در اروپا که به تعطیلی چندین شرکت ریخته گری معتبر اروپایی منجر شد، بازارهای اروپا را مستعد حضور محصولات این شرکت تبریزی کرده، اما تحقق این امر مستلزم عزمی راستین برای تزریق اعتبار نوسازی شرکت و احیای آن برای حضور در بازارهای جهانی است.

شرکت ریخته گری به عنوان مجموعه‌ای از گروه ماشین سازی تبریز، بر اساس موافقت نامه منعقده بین ایران و چک اسلواکی سابق در سال ۱۳۴۶ به منظور راه اندازی یک واحد صنعتی بزرگ و بنیادی و ملی جهت تولید انواع قطعات ریخته ماشین‌های ابزار در قالب یک طرح اعلام وجود کرد.

شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های ریخته گری در کشور محسوب می‌شود؛ از نقاط قوت این شرکت در زمینه فعالیت‌های تولیدی می‌توان به قابلیت‌های انعطاف پذیری در تنوع تولید، قیمت تمام شده مناسب به دلیل بالا بودن سرعت تولید و پایین بودن هزینه‌های پرسنلی، وجود خطوط تمام اتوماتیک دیزاماتیک، نزدیکی کارخانه به عرصه مصرف خریداران و صنایع بزرگ، قرار داشتن در یک قطب صنعتی و امکان بهره مندی از نیروهای متخصص و دانشگاهی، وجود مهارت‌ها و تجربیات فنی و مهندسی و عملی ناشی از عملکرد و سابقه نزدیک به نیم قرن کارخانه و وجود امکانات گسترده زیر بنایی و سخت افزاری مناسب جهت توسعه شرکت اشاره کرد.

در شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز برای تولید بیش از ۲۴۰ قطعه سبک و سنگین در کارگاه‌های مختلف حدود ۴۰۰ نفر همکاری دارند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :