info@irantsn.com English | فارسی

نمایش بیشتر

حامیان مالی ایران اکسپو

گزارش ویژه

این روزها در تمامی محافل صنعتی و تجاری کشور، بحث بر سر مزایا و معایب تفکیک وزارت صنعت، معدن وتجارت است؛ برخی معتقدند: تفکیک وزارتخانه تنها راهکار عملی برای رشد صادرات غیرنفتی در شرایط تحریم و خلاصی از مشکلات تنظیم بازار داخلی و تجارت خارجی کالاهایی است که در یک سال گذشته چالش‌های بی‌شماری را در صحنه اقتصاد کشور بوجود آوده است. از طرف دیگر منتقدان می‌گویند با اجرای تفکیک تنها به بزرگ شدن دولت کمک کرده‌ایم و این موضوع علاوه بر اینکه بر خلاف قانون اساسی است که تأکید بر خودداری از بزرگ شدن دولت دارد،  هزینه‌های زیادی را نیز در شرایط فعلی کشور که با کمبود منابع مواجه است، به اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد.

لایحه تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت تاکنون سه بار به مجلس رفته  و هربار با مخالفت نمایندگان رو‌به‌رو شده است؛ با این حال دولت همچنان بر اجرایی شدن تفکیک اصرار دارد. پافشاری دولت براین موضوع موجب شد تا بالاخره در اواخر سال گذشته و پس از رد چندباره این طرح از سوی مجلسی‌ها، کمیسیون اجتماعی مجلس به تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت رای مثبت دهد و در سال جاری کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با طرح تفکیک این وزارتخانه موافقت کرد؛ عبدالله رضیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اکسپو نیوز، با اشاره به آمدن طرح تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار مجلس در هفته آینده، اظهار کرد: از برآیند عمومی در مجلس شورای اسلامی و با وجود تعداد زیاد مخالفان، به نظر می‌رسد تفکیک در این دوره رای ‌آورد. وی همچنین تاکید کرد: در رای‌گیری کمیسیون صنایع و معادن، تفکیک با 11 نظر موافق و 8 رای مخالف...

ادامه مطلب...

آخرین اخبار

وزارت بازرگانی و صنعت هند از رشد ۱۵ درصدی صادرات این کشور به ایران در ماه نخست ۲۰۲۴ خبر داد و کل تجارت دو کشور در این ماه را بیش از ۲۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.


معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بیشترین مصرف بنزین کشور در ۲۹ اسفندماه پارسال ثبت شده است، گفت: مصرف بنزین در این روز به ۱۵۲ میلیون لیتر رسید و به طور تقریبی ۸ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش مصرف داشتیم.


مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: خوشبختانه در سال گذشته ۱۰۷ برنامه صادرات استان تحقق یافت و این نشان از ظرفیت‌های کردستان در امر صادرات دارد.


رئیس کنفدراسیون صادرات ایران: شیوه های رفع تعهد ارزی، تعلیق کارت‌های بازرگانی که به دلیل سیاستهای دولت با مشکل رفع تعهد مواجه هستند و در نهایت وضع بی منطق عوارض و بخشنامه‌هایی که به یکباره صادر می شدند، چالش‌هایی بود که فرصت برنامه‌ریزی بلندمدت را از صادرکنندگان در سال ۱۴۰۲ سلب کرد و به تراز تجاری منفی منجر شد.


قرارداد صادرات گاز ایران به عراق پنج سال دیگر تمدید شد.


رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی از افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان از حدود ۸۶۹ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۵ میلیارد دلار و رشد ۲۱۲ درصدی ارزش پروژه‌های مشترک تحقیق و توسعه بین‌المللی و افزایش ۴۲ درصدی همکاری‌ها با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور خبرداد.


وزیر اقتصاد اعلام کرد که امروز هیأت دولت مصوب کرد درباره عوارض صادرات خام و نیمه‌خام مصوبه اسفند ۱۴۰۲ عیناً تکرار شود و صادرکنندگان می‌توانند فرآیند صادرات را آغاز کنند.


حامیان معنوی ایران اکسپو

کتاب نمایشگاه ایران اکسپو

غرفه سازان نمایشگاه



استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN